Φαν Ντάικ για το μέλλον του: «Είμαι εδώ και ανυπομονώ για τη νέα εποχή»

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ δήλωσε χαρούμενος στη Λίβερπουλ ενώ δεν αναφέρθηκε σε πιθανή ανανέωση του συμβολαίου του. 

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν «νέα» σχετικά με την κατάσταση του συμβολαίου του, αλλά επιμένει ότι είναι ενθουσιασμένος για το μέλλον στο Άνφιλντ.

Ο Ολλανδός αμυντικός πρόκειται να μπει στον τελευταίο χρόνο του τρέχοντος συμβολαίου του αυτό το καλοκαίρι και δέχεται ότι η αναζήτηση του διαδόχου του Γιούργκεν Κλοπ ήταν η προτεραιότητα του συλλόγου τους τελευταίους μήνες.

Ο επερχόμενος αθλητικός διευθυντής Ρίτσαρντ Χιουζ θα αναλάβει να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων για το συμβόλαιο μετά το τέλος της σεζόν.

«Δεν υπάρχει τίποτα για μένα να συζητήσω, επειδή δεν υπάρχουν νέα», δήλωσε ο Φαν Ντάικ. «Νομίζω ότι ο σύλλογος είναι πολύ απασχολημένος με το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής και αυτή είναι η κύρια εστίαση.

Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, αγαπώ τον σύλλογο και μπορείτε να το δείτε κι εσείς αυτό. Είναι ήδη ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Η προσοχή είναι τώρα στα δύο τελευταία παιχνίδια και μετά ο σύλλογος θα επικεντρωθεί στο ποιος θα είναι ο νέος προπονητής και θα υπάρξει μια μεγάλη μετάβαση και είμαι μέρος αυτής».

Θα είναι ένα καλοκαίρι αλλαγών στο Άνφιλντ με τον Άρνε Σλότ να επιβεβαιώνεται ως προπονητής και ο Φαν Ντάικγνωρίζει ότι έχει σημαντικό ρόλο να παίξει ώστε η μετάβαση από τη μία εποχή στην άλλη να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

«Είναι ο Σλοτ ο νέος προπονητής; Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, αλλά υπάρχουν φήμες», πρόσθεσε.

«Όταν τελειώσει η σεζόν και υπάρξουν νέα, θα επικεντρωθούμε στο τι θα ακολουθήσει, αλλά είναι γεγονός ότι θα γίνουν πολλές αλλαγές και θα έχει ενδιαφέρον. Είμαι εδώ για να είμαι μέρος αυτού και ανυπομονώ γι' αυτό.

Είμαι ο αρχηγός, οπότε θέλω να βοηθήσω, θα βοηθήσω και πρέπει να βοηθήσω. Αν είναι αυτός που θα έρθει τότε ας δούμε.

Ξέρουμε ότι άλλα πράγματα έχουν αποφασιστεί και ο Μάικλ Έντουαρντς θα επιστρέψει, ο Ρίτσαρντ Χιουζ θα είναι ο αθλητικός διευθυντής, αυτές είναι οι μόνες αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον σύλλογο για να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Θα γίνουν πολλές αλλαγές. Δεν θα έλεγα ότι τρομακτική είναι η σωστή λέξη, αλλά είναι αρκετά ενδιαφέρον και συναρπαστικό το τι θα συμβεί τώρα».

Η νίκη της Κυριακής με 4-2 επί της Τότεναμ αποκατέστησε κάποια θετική διάθεση μετά τις αποτυχίες των τελευταίων εβδομάδων, όταν η διεκδίκηση του τίτλου της Λίβερπουλ μαράζωσε.

Ο Φαν Ντάικ πιστεύει ότι οι «κόκκινοι» μπορούν να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι τους έχοντας κερδίσει το Carabao Cup και εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση στην Premier League.

«Ακούστε, αν λέγατε στην αρχή της σεζόν ότι έτσι θα εξελισσόταν η κατάσταση, τότε νομίζω ότι θα το δεχόμασταν», δήλωσε.

«Είμαστε νικητές και ήμασταν κοντά. Δεν ήμασταν αρκετά καλοί στις κρίσιμες στιγμές, αλλά έτσι είναι η ζωή. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και θα μείνουμε.

Μερικοί από εμάς έχουν βρεθεί σε αγώνες τίτλου και στην πλευρά των ηττημένων κατά καιρούς και αυτό πονάει. Αλλά πρέπει να πάρουμε αυτή την εμπειρία μαζί μας και βελτιώνεσαι μόνο αν μαθαίνεις και αυτός είναι ο στόχος και μπορούμε να το πάρουμε αυτό στην επόμενη σεζόν. Θέλουμε να αποχαιρετήσουμε τον προπονητή και να το κάνουμε και για τους εαυτούς μας».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα