Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τα έβαλε με την άμυνά του -αλλά όχι τον Κασεμίρο- ο Τεν Χάαχ

Ο Έρικ τεν Χάαχ χαρακτήρισε «πολύ κακή» την άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο γκολ της Κρίσταλ Πάλας, αλλά αρνήθηκε να ασκήσει κριτική στον Κασεμίρο μετά την ήττα της ομάδας του με 4-0 το βράδυ της Δευτέρας.

Ο αμαρκάριστος Μάικλ Ολίσε πήρε την μπάλα από ένα πλάγιο άουτ ακριβώς μέσα στο μισό γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και γύρισε τον Κασεμίρο προτού νικήσει τον τερματοφύλακα Αντρέ Ονάνα για να πετύχει το πρώτο γκολ της Πάλας.

Ο Έρικ τεν Χάαχ δήλωσε ότι η ομάδα του δεν ακολούθησε «σαφείς οδηγίες» από το προπονητικό του επιτελείο για το πώς να υπερασπιστεί το πλάγιο αυτό.

«Είχαμε πέντε παίκτες, αυτό είναι ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να συμβεί γιατί πραγματικά δίνουμε σαφείς οδηγίες για το πώς πρέπει να το υπερασπιστούμε αυτό», δήλωσε ο Τεν Χάαχ.

«Δεν το έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο και δεχτήκαμε σφυροκόπημα.

Αυτό ήταν το ένα θέμα - αλλά επίσης, στην αριστερή πλευρά, υπήρχαν δύο παίκτες που διπλασίαζαν έναν παίκτη και αυτό είναι πολύ κακή άμυνα».

Ερωτηθείς αν ο Κασεμίρο - ο οποίος έπαιζε ως κεντρικός αμυντικός εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης τραυματισμών της Γιουνάιτεντ - ήταν υπαίτιος για το πρώτο γκολ, ο Τεν Χάαχ είπε: «Δεν μπορείτε να το αποδώσετε αυτό (σε) έναν παίκτη, είναι μια ομαδική απόδοση».

Ο Κασεμίρο - πέντε φορές νικητής του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης - δέχθηκε οκτώ διαφορετικές ντρίμπλες το βράδυ της Δευτέρας.

Ο ειδικός του Sky Sports, Τζέιμι Κάραγκερ, δήλωσε ότι ο 32χρονος θα πρέπει να «σταματήσει», αφού δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το επιθετικό ταλέντο της Πάλας.

«Είπα στο ημίχρονο ότι πρέπει να βγάλει τον Κασεμίρο. Ξέρω ότι έχει παιδιά στον πάγκο, αλλά νομίζω ότι ο Κασεμίρο θα πρέπει να ξέρει ο ίδιος απόψε, ως έμπειρος παίκτης, ότι θα πρέπει να παίξει μόνο άλλα τρία παιχνίδια στο κορυφαίο επίπεδο», δήλωσε ο Κάραγκερ.

«Θα έπρεπε να σκέφτεται 'πρέπει να πάω στο MLS ή στη Σαουδική Αραβία', είμαι απολύτως σοβαρός».

Και πρόσθεσε: «Ήταν ένας απόλυτα σπουδαίος και δεν είμαι ούτε κατά διάνοια στο επίπεδο που έχει πετύχει αυτός ο άνθρωπος - Champions League, παίζοντας για τη Βραζιλία και παίζοντας για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αλλά θυμάμαι κάτι όταν αποσύρθηκα και υπήρχε ένα ρητό που πάντα θυμόμουν: ως ποδοσφαιριστής, άφησε το ποδόσφαιρο πριν σε αφήσει το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο τον άφησε.

Στο κορυφαίο επίπεδο, πρέπει να σταματήσει να παίζει».

Ο Βραζιλιάνος διεθνής έχει άλλα δύο χρόνια υπόλοιπο στην τρέχουσα συμφωνία του, αφού υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με οψιόν για άλλους 12 μήνες το 2022.

Η Γιουνάιτεντ επιστρέφει στη δράση της Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στην Άρσεναλ την Κυριακή και ο Τεν Χάαχορκίστηκε να «συνεχίσει να αγωνίζεται» εν μέσω αυξανόμενων εικασιών για το μέλλον του.

Ο ίδιος δήλωσε: «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Έχω προετοιμάσει την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν ήταν αρκετά καλή - κατά πολύ δεν ήταν αρκετά καλή - πρέπει να αναλάβω την ευθύνη γι' αυτό. θα βρω ενέργεια και θα τους προετοιμάσω για το παιχνίδι της Κυριακής».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα