Οι αετοί πέταξαν ψηλά:Tα highlights του Μπενφίκα - Μπράγκα 6-2 (vid)

Από το 1955 έχει να κερδίσει η Μπράγκα τη Μπενφίκα μέσα στο «Ντα Λουζ».

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά η «κατάρα» του «Ντα Λουζ», αφού η Μπράγκα έφυγε για ακόμη μία φορά με άδεια χέρια από το γήπεδο της Μπενφίκα. Σε 54 παιχνίδια στο πλαίσιο του πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Μπράγκα, η Μπενφίκα μετράει 42 νίκες, 12 ισοπαλίες και καμία ήττα, ενώ έχει φορτώσει την εστία της με 144 γκολ και έχει δεχτεί μόλις 26.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στην αναμέτρηση και πήραν τα ηνία του αγώνα στο 19', όταν ο Πίτζι έκανε το 1-0. Στη συνέχεια, ο Ζαρντέλ έκανε το 2-0 (39') και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ. Στην επανάληψη ξεκίνησε η καταιγίδα των γκολ, αφού η Μπενφίκα πέτυχε άλλα 4, ενώ και οι φιλοξενούμενοι σκόραραν δύο φορές για την τιμή των όπλων.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Μπενφίκα έκανε το 3-0 με τον Γκριμάλντο (48') και τρία λεπτά αργότερα, στο 51', ήρθε η πρώτη απάντηση από τη Μπράγκα με τον Ντιέγκο Σόουζα να διαμορφώνει το 3-1. Η «χαρά» τους δεν κράτησε πολύ όμως, αφού ο Γιόνας έκανε το 4-1 στο 54' και έβαλε τέλος σε οποιοδήποτε σενάριο θα μπορούσαν να χτίσουν οι ποδοσφαιριστές της Μπενφίκα μέσα στο μυαλό τους.

Σέρβι και Αλμέιδα πέτυχαν από ένα γκολ στο 63' και στο 67', αντίστοιχα, κάνοντας το 6-1 και ο Νοβάις από την πλευρά της Μπράγκα, έγραψε το τελικό 6-2 παίρνοντας την ασίστ από τον Φρανσέρτζιο στο 73'.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα