Πέρεθ: «Καλύτερος προπονητής του κόσμου ο Ζιντάν»

Το εγκώμιο του Γάλλου τεχνικού έπλεξε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης

Με… ανοιχτές αγκάλες υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, τον Ζινεντίν Ζιντάν έπειτα από την επιστροφή του τελευταίου στην τεχνική ηγεσία των «μερένχες». Οι πρωταθλητές Ευρώπης ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον Σαντιάγο Σολάρι και την πρόσληψη του Γάλλου τεχνικού στον πάγκο, ενώ από την πλευρά του ο ισχυρός άντρας του συλλόγου έπλεξε το εγκώμιο του «Ζιζού» χαρακτηρίζοντάς τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο.

«Αγαπάς αυτό το σήμα και γι’ αυτόν τον λόγο είσαι εδώ. Έδειξες την αφοσίωσή σου όταν σου είπαμε να επιστρέψεις πέντε ημέρες πριν. Η δέσμευσή σου με τον σύλλογο συγκινεί τους φιλάθλους. Με σένα κατακτήσαμε εννιά τρόπαια, τα οποία σηματοδότησαν την ηγεμονία της Ρεάλ τα τελευταία χρόνια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που καταφέραμε να αποσπάσουμε την υπογραφή σου και έγινες μέλος της ιστορίας μας. Για μας, ο καλύτερος προπονητής του κόσμου επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης», ανέφερε αρχικά ο Πέρεθ.

Για την αποχώρηση του Σολάρι, τόνισε: «Σε ευχαριστώ πολύ για την αφοσίωση και την προσήλωση προς τον σύλλογο, που είναι σπίτι σου. Έδειξες αφοσίωση παρά τις δυσμενείς και δύσκολες συνθήκες. Αν το θέλεις κι εσύ, θα ήθελα να μείνεις συνδεδεμένος με τον σύλλογο».

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα και την αρνητική πορεία την εφετινή αγωνιστική περίοδο, υποστήριξε: «Εμείς, οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης, έχουμε γευτεί όλοι μαζί μία από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία 117 χρόνων της ομάδας. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης για περισσότερες από 1000 ημέρες, όπως και στο μπάσκετ, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του αθλητισμού. Καταλαβαίνουμε τον πόνο που έχουν οι φίλοι της Ρεάλ σήμερα, αλλά αυτοί οι παίκτες, μας έχουν προσφέρει ανεπανάληπτους θριάμβους. Τέσσερα Champions League σε πέντε χρόνια δεν έχει επαναληφθεί και για μένα είναι αίσθηση υπερηφάνειας. Αυτοί οι παίκτες, θα ανήκουν πάντα στον μύθο της Ρεάλ Μαδρίτης».

Όταν ρωτήθηκε, μάλιστα, για τους μεταγραφικούς στόχους της Ρεάλ Μαδρίτης και για το ενδεχόμενο να κινηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Κιλιάν Εμπαπέ από την Παρί Σεν Ζερμέν, απάντησε: «Ο Ζινεντίν είναι Γάλλος, οπότε κάτι θα μπορεί να κάνει με τον Εμπαπέ, έτσι δεν είναι;», ενώ για το αν προτιμά τον νεαρό επιθετικό των «πρωτευουσιάνων» ή τον Νεϊμάρ από τον γαλλικό σύλλογο, σημείωσε: «Θα ήθελα να τους πάρουμε και τους δύο στην ομάδα».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα