Γυναίκα διαιτητής σε ματς του Σαμπιονά!

Η Στεφανί Φραπάρ, την προσεχή Κυριακή, θα διευθύνει την αναμέτρηση Αμιάν - Στρασβούργο και θα γίνει η πρώτη Γαλλίδα που θα σφυρίξει αγώνα της Ligue 1!

Ένα ακόμη αντρικό "κάστρο" είναι έτοιμο να πέσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα!
Για πρώτη φορά από συστάσεως της Ligue 1, εδώ και 87 χρόνια, αγώνας της κορυφαίας κατηγορίας του Γαλλικού ποδοσφαίρου θα διευθύνει μια εκπρόσωπος του ωραίου (κι ουχί ασθενούς, αφού μόνο τέτοιο δεν αποδεικνύεται...) φύλου!

Την πρωτιά θα έχει η Στεφανί Φραπάρ η οποία θα διαιτητεύσει την αναμέτρηση της Αμιάν, με το Στρασβούργο, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής του Σαμπιονά!

Το ματς είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Κυριακή στις 16.00 (ώρα Ελλάδος) κι εκτός της κρισιμότητας που έχει για τους γηπεδούχους (σ. μόνο στο +4 από την 18η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής) έχει κι η ιστορική χροιά πλέον για τα Γαλλικά ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Σ' αντίθεση με τους Γάλλους, πάντως, δεν είναι πρωτοφανές για την υπόλοιπη Ευρώπη ένας ποδοσφαιρικός αγώνας να έχει αντί για "άρχοντα"... αρχόντισσα! Στη Γερμανία, για παράδειγμα, εδώ και μια διετία σφυρίζει αγώνες της Μπουντεσλίγκα η Μπιμπιάνα Στάινχαους.

Η 35χρονη Φραπάρ, για να φτάσει να σφυρίζει στην κορυφαία κατηγορία του Γαλλικού ποδοσφαίρου, χρειάστηκε προϋπηρεσία 5 ετών στη Ligue 2, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2015, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Εuro Γυναικών του 2017, καθώς και στο, γυναικείο, Μουντιάλ κάτω των 20 ετών της περσινής χρονιάς.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα