Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 1-2: Το όγδοο Κύπελλο για τις «νυχτερίδες»! (highlights)

Η Βαλένθια εκμεταλλεύθηκε το δυναμικό της ξεκίνημα (δύο γκολ στο α' ημίχρονο) και κατέκτησε το 8ο Copa del Rey της ιστορίας της, για να στερήσει έτσι το νταμπλ από την -αναιμική σε ένα ακόμη κρίσιμο ματς- Μπαρτσελόνα.

Μέρες 2008 ζει από το βράδυ του Σαββάτου (25/5) η Βαλένθια, «κομματιάζοντας» τα όνειρα της Μπαρτσελόνα για ισπανικό νταμπλ με σκορ 2-1 και κατακτώντας το 8ο Κύπελλο της ιστορίας της!

Οι «νυχτερίδες», στον 17ο τελικό τους στο Copa del Rey, πραγματοποίησαν δυναμικό ξεκίνημα πιάνοντας στον... ύπνο την -αναιμική σε ένα ακόμη κρίσιμο ματς- Μπάρτσα και με δύο γρήγορα γκολ των Κέβιν Γκαμεϊρό (22') και Ροντρίγκο (33') στο α' ημίχρονο μπήκαν στη θέση του... οδηγού.

Οι «μπλαουγκράνα» του Ερνέστο Βαλβέρδε βρέθηκαν άλλη μια φορά στα... σχοινιά και παρότι είχαν ένα ολόκληρο ημίχρονο και κάτι παραπάνω για να αντιδράσουν, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 73' με -ποιον άλλο- τον Λιονέλ Μέσι.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:

Έτσι, η ιστορία έγραψε... Βαλένθια, η οποία επιστρέφει στους εγχώριους τίτλους ύστερα από 11 ολόκληρα χρόνια (το 2008 είχε κατακτήσει ξανά το Κύπελλο)!

Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα παραμένει μεν μακράν η πολυνίκης στον θεσμό (30 Κύπελλα σε 41 τελικούς), ωστόσο το νέο... στραπάτσο ύστερα από αυτό του «Άνφιλντ» θέτει ξεκάθαρα εν αμφιβόλω το μελλον του Ερνέστο Βαλβέρδε στον καταλανικό πάγκο...

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Σεμέδο (46' Βιδάλ), Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς (77' Αλενιά), Μπούσκετς, Σέρχι Ρομπέρτο, Αρτούρ (46' Μάλκομ), Κοουτίνιο, Μέσι.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μαρθελίνο): Χάουμε, Βας, Γκαράι, Παουλίστα, Γκάια, Σολέρ, Κοκλέν, Ντάνι Παρέχο (64' λ. τρ. Κοντγκομπιά), Γκουέδες, Ροντρίγκο (87' Ντιακαμπί), Γκαμεϊρό (72' Πιτσίνι).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα