Copa Africa: Η Αλγερία στα ημιτελικά με 4-3 στα πέναλτι την Ακτή Ελεφαντοστού (vid)

Οι «αλεπούδες της ερήμου» νίκησαν 4-3 στη «ρώσικη ρουλέτα» την Ακτή Ελεφαντοστού έπειτα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας και προκρίθηκαν στην 4άδα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

Την συμμετοχή της σε ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για έβδομη φορά στην ιστορία της πανηγύρισε η Αλγερία.

Οι «αλεπούδες της ερήμου» νίκησαν 4-3 στα πέναλτι τους «ελέφαντες» της Ακτής Ελεφαντοστού στο Σουέζ και πλέον θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή την Νιγηρία στο Κάιρο με έπαθλο την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της εφετινής διοργάνωσης.

Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.

Η Αλγερία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 20’ με το τέρμα που σημείωσε ο μέσος της Γαλατά Σαράι Φεγκουλί. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι «αλεπούδες της ερήμου» έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν ο Μπουνετζά απέτυχε να σκοράρει σε πέναλτι και στο 62’ ήρθε τελικά η ισοφάριση (1-1) για την Ακτή με το γκολ του Τζόναθαν Κότζια.

Στα εναπομείναντα λεπτά της κανονικής διάρκειας του προημιτελικού και οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα και οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου το 1-1 παρέμεινε ανέπαφο με αποτέλεσμα να λύσουν τις… διαφορές τους στα πέναλτι.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» μοιραίος παίκτης για τους «ελέφαντες» ήταν ο Ντιέ, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι και έδωσε την ευκαιρία στην Αλγερία να πανηγυρίσει τη νίκη με 4-3 και την πολυπόθητη πρόκριση στην 4άδα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μοναδική φορά που η Αλγερία κατέκτησε το τρόπαιο του θεσμού ήταν το 1990, όταν νίκησε στο «σπίτι» της με 1-0 την Νιγηρία.

ΑΚΤΉ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Γκμποχουό, Μπαγκαγιόκο, Ι. Τραορέ, Κανόν (54’ Κομαρά), Κουλιμπαλί, Ντιέ, Κεσιέ, Σανγκαρέ (78’ Γκμπαμίν), Γκραντέλ, Κότζια (96’ Μπονί), Ζαχά (94’ Κορνέτ).

ΑΛΓΕΡΙΑ: Μπολχί, Ατάλ (30’ Ζεφάν), Μπενλαμρί, Μαντί, Μπενσεμπαϊνί, Μαχρέζ (86’ Ουνάς), Γκεντιούρα, Μπενάσερ, Φεγκουλί (120’ Ντελόρ), Μπουνετζά (Σλιμανί), Μπελαϊλί.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα