Άρσεναλ και Μαν. Σίτι για τον τίτλο στο Λίγκ Καπ (vid)

Δυο ομάδες από το big-6 της Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Αγγλία, αυτόν του Carabao Cup (πιο γνωστό ως Λιγκ Καπ) στον τελικό που θα διεξαχθεί σήμερα (18.30, Novasports 4HD) στο Γουέμπλεϊ.

Για τη Σίτι είναι η αρχή των φετινών της διεκδικήσεων, καθώς βρίσκεται μέσα στο κυνήγι τεσσάρων τίτλων (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League, Carabao Cup) ενώ για την Άρσεναλ αποτελεί μια παρηγοριά σε μια ακόμη απογοητευτική σεζόν.

Πριν από την έναρξη του αγώνα θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις ψυχαγωγίας του κοινού ενώ τον εθνικό ύμνο θα τραγουδήσει η μέτζο σοπράνο Φέριλ Σμιθ.

Αυτός είναι ο έκτος τελικός της Μάντσεστερ Σίτι και ο τρίτος τα τελευταία πέντε χρόνια. Ωστόσο είναι ο πρώτος τελικός για τον Πεπ Γκουαρντιόλα ως προπονητής των «πολιτών». Για την Άρσεναλ, ο τελικός είναι ο όγδοος στην ιστορία της και ο τρίτος για τον Αρσέν Βενγκέρ. Συμπτωματικά, οι ομάδες των δύο ομάδων θα συναντηθούν στον αντίστοιχο τελικό της διοργάνωσης.

Υπάρχει και ένα μικρό χρηματικό έπαθλο για τους δυο φιναλίστ που ωστόσο ωχριά μπροστά σε εκείνο του Κυπέλλου Αγγλίας. Η νικήτρια θα λάβει μια επιταγή 100.000 λιρών και η ηττημένη 50.000 λίρες. Η νικήτρια του Carabao Cup παίρνει επίσης ένα εισιτήριο για το Europa League αλλά αυτό δεν το έχει ανάγκη καμιά από τις δυο φετινές φιναλίστ.

Την κούρσα της διοργάνωσης ξεκίνησαν, πριν από έξι μήνες, 92 ομάδες για να απομείνουν στο τέλος δυο. Για να φτάσει στο Γουέμπλεϊ η Άρσεναλ απέκλεισε την Ντόνκαστερ Ρόβερς με 1-0, την Νόριτς με 2-1 (στην παράταση), την Γουέστ Χαμ με 1-0 και την Τσέλσι (0-0, 2-1). Είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε όλη αυτή τη διαδρομή χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθεί από το Λονδίνο καθώς τα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια τα έδωσε στην έδρα της και τον πρώτο ημιτελικό στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Με τα 6 μόλις γκολ που σημείωσε συνολικά στο δρόμο της προς τον τελικό σημείωσε ένα αρνητικό ρεκόρ. Δεν υπάρχει ομάδα που έφτασε ως εκεί με συγκομιδή μόνο 6 γκολ.

Η Σίτι από την πλευρά της έκανε περισσότερα ταξίδια στη διαδρομή της μέχρι τον τελικό. Νίκησε την Μπρόμιτς στο Χόθορνς με 2-1, την Γουλβς στα πέναλτι με 4-1 (το ματς στην κανονική διάρκεια και στην παράταση έληξε 0-0), την Λέστερ στο Κινγκ Πάουερ Στάντιουμ με 4-3 επίσης στα πέναλτι (το ματς στην κανονική διάρκεια και στην παράταση έληξε 1-1) και στα ημιτελικά την Μπρίστολ Σίτι με 2-1 και 3-2.

Όλες οι νικήτριες από το 1961...

Τα highlights από τον περσινό τελικό Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον 3-2


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα