Σισέ: Βάζει υποψηφιότητα για τον τελικό του Κόπα Άφρικα!

Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, που προέρχεται από τραυματισμό στο χέρι, είναι μαζί με τον Σαλίφ Σανέ οι επικρατέστεροι ν' αντικαταστήσουν τον τιμωρημένο Κουλιμπαλί

Από εκεί που φαινόταν να χάνει τον τελικό του 32ου Κόπα Άφρικα, λόγω τραυματισμού στο χέρι, ο Παπέ Αμπού Σισέ έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι από τους 11 που θα ξεκινήσουν τον κορυφαίο αγώνα του Αφρικανικού ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο!

Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού - που χτύπησε το χέρι του στην προπόνηση κι υπήρξαν φόβοι για κάταγμα - προαλείφεται για αντικαταστάτης του Καλιντού Κουλιμπαλί, που συμπλήρωσε κάρτες στον ημιτελικό με την Τυνησία (του έτερου αμυντικού των «ερυθρολεύκων», Γιασίν Μεριά).

Ο σέντερ μπακ της Νάπολι - που αποτελεί μεταγραφικό πόθο μεγάλων ομάδων της Ευρώπης - δήλωσε χαρακτηριστικά για την τιμωρία του: «Θα έδινα και 2 εκ. ευρώ να απαλλαγώ από τις κάρτες μου... Θα τα έδινα τώρα!».

Την ίδια στιγμή η Π.Ο. της Σενεγάλης εξετάζει την πιθανότητα να εφεσιβάλει στα δικαιοδοτικά όργανα της CAF (Συνομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου) την κίτρινη που πήρε, όταν υπέπεσε σε πέναλτι (75', το έχασε ο Σασί) ως άθελη...

Aλλά επειδή οι πιθανότητες δικαίωσης είναι μηδαμινές, οι συμπατριώτες του - που περιμένουν τον πρώτο τους τελικό Κόπα Άφρικα μετά από 17 χρόνια, στοχεύοντας στο παρθενικό τους τρόπαιο στο θεσμό - αγωνιούν για το ποιος θ' αντικαταστήσει τον ηγέτη της άμυνας τους, κόντρα στους Αλγερινούς, στον μεθαυριανό τελικό.

Χάνει σε εμπειρία ο 23χρονος

Αυτή η σκέψη βασανίζει και τον εκλέκτορα των «λιονταριών της Τεράνγκα», Αλιού Σισέ, που είναι μεταξύ του Παπέ Σισέ και του Σαλίφ Σανέ.

Δύο αμυντικών ισοϋψών (1.97 εκείνος του Ολυμπιακού, 1.96 ο Σανέ) αλλά ο δεύτερος έχει περισσότερες παραστάσεις, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
33 συμμετοχές μετρά, ο 28χρονος, έναντι μόλις τριών, του 23χρονου άσου των «ερυθρολεύκων». Εξάλλου ο παίκτης της Σάλκε (40 συμμ. 4 γκολ) έχει 3 συμμετοχές στο τουρνουά, ενώ ο «Πειραιώτης» δεν έχει ακόμη αγωνιστεί...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα