Πουγιόλ: Είπα δύο φορές «όχι» σε προτάσεις της Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο Κάρλες Πουγιόλ, διαχρονική «σημαία» της Μπαρτσελόνα, είχε τη δυνατότητα να γίνει ...Φίγκο, αλλά προτίμησε να μείνει στην ομάδα της καρδιάς του!

Είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές, σε μια εποχή άκρατου επαγγελματισμού, που συνέδεσε το όνομα του με έναν και μόνο σύλλογο φορώντας αποκλειστικά τα χρώματα του.

Ωστόσο η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά αν ο Κάρλες Πουγιόλ είχε άλλα... μυαλά, άλλο κώδικα ποδοσφαιρικών αξιών και δεν ήταν τόσο φανατικός υποστηρικτής της Μπαρτσελόνα!

Η διαχρονική «σημαία» των «μπλαουγκράνα» προχώρησε στην αποκάλυψη ότι είχε τη δυνατότητα δύο φορές στην καριέρα του να μετακομίσει στην «αιώνια αντίπαλο» του Καταλανικού συλλόγου, τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία εισέπραξε ισάριθμες αρνήσεις!

Κατά τo κοινώς λεγόμενο, του προτάθηκε να γίνει ...Φίγκο, αλλά εκείνος απάντησε δύο φορές «όχι»!

Μάλιστα την πρώτη φορά, όπως είπε ο 41χρονος, πια, «Πούγι», ήταν την επόμενη χρονιά της φυγής του Πορτογάλου...

Ήτοι την σεζόν 2001-02: «Είχαν προσπαθήσει να μ' αποκτήσουν δύο φορές αλλά εγώ ήμουν ήδη στην καλύτερη ομάδα του κόσμου! Εξάλλου ήθελα να κατακτήσω τρόπαια με την φανέλα της Μπάρτσα... Έτσι τους είπα «όχι» και έμεινα στο «Καμπ Νόου». Η πρώτη απόπειρα ήταν την επόμενη σεζόν απ' όταν μάρκαρα τον Φίγκο. στην πρώτη του επιστροφή στη Βαρκελώνη (σ. 21/10/2000)» ήταν τα λόγια του στο Καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3.

Όταν έσβησε τον Πορτογάλο κι ο Καμάτσο που τον ήθελε «πακέτο» με τον Ροναλντίνιο!

Προφανώς ο 22χρονος τότε Πουγιόλ έκανε εντύπωση στους ιθύνοντες των «μερένγκες», αφού ...εξαφάνισε τον (επηρεασμένο από τη γιούχα 100.000 θεατών...) κάτοχο της «Χρυσής Μπάλας».

Προϊόντος του χρόνου η εντύπωση τους αποδείχθηκε σωστή κι επανήλθαν την σεζόν 2004-05: «Το καλοκαίρι του 2004 η Ρεάλ Μαδρίτης είχε φέρει προπονητή τον Καμάτσο, που ήθελε εμένα και τον Ροναλντίνιο!».

Η απάντηση του Πουγιόλ, που είχε ...κληρονομήσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Λουίς Ενρίκε, ήταν η ίδια, η «σημαία» έμεινε στον ιστό της και στο φινάλε εκείνης της σεζόν σήκωσε το παρθενικό του τίτλο με τα μπλαουγκράνα: το πρωτάθλημα.

Ακολούθησαν άλλοι 17 στο πλούσιο παλμαρέ του (και) σε διασυλλογικό επίπεδο που δικαίωσαν - μαζί με την λατρεία που απολαμβάνει από τους φίλους της Μπάρτσα - τις (επαγγελματικές) επιλογές του...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα