Η Μίλαν, ο Πιόλι και η αναζήτηση της επιτυχίας

Ο Στέφανο Πιόλι έγινε ο ένατος προπονητής που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μίλαν τα τελευταία πέντε χρόνια (!), με στόχο να επαναφέρει τον σύλλογο στον δρόμο των επιτυχιών

Άδοξο τέλος είχε τελικά η πορεία του Μάρκο Τζιαμπάολο στην τεχνική ηγεσία της Μίλαν, αφού ο 52χρονος τεχνικός πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο της ομάδας σε μόλις επτά παιχνίδια την εφετινή σεζόν, πριν απολυθεί από το πόστο του. Τόσο οι αρνητικές εμφανίσεις των «ροσονέρι» όσο και τα αποτελέσματά τους δεν άφησαν περιθώρια στην διοίκηση του συλλόγου, η οποία γύρισε πλέον «σελίδα» και προσέλαβε τον Στέφανο Πιόλι.

Ο τελευταίος έγινε ο ένατος προπονητής που ανέλαβε το «τιμόνι» της ομάδας του Μιλάνου τα τελευταία πέντε χρόνια (!) κι αυτό που μένει να φανεί, πλέον, είναι αν θα αποδειχτεί και ο «εκλεκτός» που θα καταφέρει να δείξει στον σύλλογο τον δρόμο για τις επιτυχίες και να τον επαναφέρει στις κατακτήσεις τίτλων.

Η τελευταία φορά που η Μίλαν ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το τρόπαιο του πρωταθλήματος στην γειτονική Ιταλία ήταν το 2011, όταν στον πάγκο της βρισκόταν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Το όνομα του τελευταίου βρέθηκε και πρόσφατα στη λίστα των «ροσονέρι» για την διαδοχή του Τζανπάολο, μιας και ο 52χρονος παραμένει «ελεύθερος» έπειτα από την λύση της συνεργασίας του με την Γιουβέντους το καλοκαίρι, αλλά εκ του αποτελέσματος αυτός που πήρε το «χρίσμα» ήταν ο Πιόλι.

Η διοίκηση των «ροσονέρι» σαφώς και φέρει ευθύνη για την επιλογή των προπονητών της όλα αυτά τα χρόνια και την πορεία του συλλόγου σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο, ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν αυτή την φορά θα δικαιωθεί με την επιλογή του Πιόλι. Το έργο του τελευταίου κάθε άλλο παρά θα είναι εύκολο, αλλά δεν ήταν και για κανέναν από τους προπονητές της Μίλαν την τελευταία πενταετία, που δεν κατάφεραν να «στεριώσουν» στην ομάδα.

Από τον Μάουρο Τασότι ως τον Στέφανο Πιόλι

Μετά τον Αλέγκρι, που απολύθηκε τον Γενάρη του 2014, ανέλαβε ως υπηρεσιακός ο Μάουρο Τασότι και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με νίκη την πορεία του στο πάγκο της Μίλαν, τελικά δεν κέρδισε τη θέση του μόνιμου προπονητή, αφού λίγες μέρες αργότερα η διοίκηση της Μίλαν προτίμησε να προσλάβει τον Κλάρενς Ζέεντορφ.

Ο τελευταίος έμεινε τελικά μόνο ως το τέλος της σεζόν, καθώς υπό τις οδηγίες του ο σύλλογος μέτρησε εννέα ήττες σε 22 παιχνίδια και τερμάτισε τελικά στην όγδοη θέση του Καμπιονάτο. Επόμενος την λίστα ήταν ένας ακόμα πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, ο Φίλιπο Ιντζάγκι. Ούτε κι αυτός όμως έμελλε να μείνει για πολύ, αφού στο τέλος της περιόδου η Μίλαν ολοκλήρωσε την πορεία της στο πρωτάθλημα στην 10η θέση.

Ακολούθησαν οι προσλήψεις των Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, Κριστιάν Μπρόκι και Βιτσέντζο Μοντέλα και παρότι από αυτούς μόνο ο τελευταίος κατάφερε να οδηγήσει τον σύλλογο στην κατάκτηση ενός τροπαίου, του ιταλικού Σούπερ Καπ (τον Δεκέμβρη του 2016 στα πέναλτι κόντρα στην Γιουβέντους), εν τούτοις κι αυτός αποτέλεσε παρελθόν έναν χρόνο αργότερα από την ομάδα.

Στην «ηλεκτρική καρέκλα» της Μίλαν κάθισαν στην συνέχεια οι Τζενάρο Γκατούζο και Μάρκο Τζιαμπάολο, ενώ πλέον ήρθε και η σειρά του Στέφανο Πιόλι, ο οποίος θα επιδιώξει να πετύχει εκεί όπου οι προηγούμενοι απ’ αυτόν… απέτυχαν! Αν θα τα καταφέρει, θα το δούμε προσεχώς…


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα