Τι αποκαλύπτει βελγική εφημερίδα: «Αχυράνθρωπος του Ζάχαβι ο Ταϊλανδός»

Η βελγική δικαιοσύνη διεξάγει έρευνα για τη σχέση του Παϊρότζ Πιεμπνγκσάντ και της Μουσκρόν ύστερα από καταγγελία της Μαλίν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας του Βελγίου De Tijd, υπό τον τίτλο «Δικαστική έρευνα σε βάρος της Μουσκρόν», ο υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατηγορείται ότι αποτελεί αχυράνθρωπο στον βελγικό σύλλογο και ότι από πίσω του κρύβονται οι σούπερ ατζέντηδες, ο Ισραηλινός Πίνι Ζάχαβι και ο Σκοπιανός Φαλί Ραμαντάνι.

Η βελγική νομοθεσία, απαγορεύει την εμπλοκή ξένων μάνατζερ ποδοσφαιριστών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας ομάδας. Η εφημερίδα αναφέρει το ιστορικό της μεταβίβασης των μετοχών της Μουσκρόν. Γράφει ότι «όλα άρχισαν το 2015, χρονιά που απαγορεύτηκε από τη FIFA η ιδιοκτησία τρίτων πάνω σε ποδοσφαιριστές.

Οι ατζέντηδες, όμως, παρακάμπτουν αυτή την απαγόρευση αγοράζοντας συλλόγους - που βρίσκονται συχνά σε οικονομική δυσπραγία - και έτσι αυξάνουν τα κέρδη τους από τις μεταγραφές.

Ο Ζάχαβι και ο Ραμαντάνι κρύβονταν πίσω από μια σειρά εταιρειών και αχυράνθρωπων για να αποφύγουν οποιαδήποτε άμεση σύνδεση με τη Μουσκρόν. Η μαλτέζικη εταιρία Gol Footbol, πίσω από την οποία ήταν ο Ζάχαβι, πλήρωσε 8,5 εκατομμύρια και απέκτησε το 90% του συλλόγου.

Λιγότερο από έξι μήνες αργότερα, η εταιρία πώλησε τις μετοχές του για 10 ευρώ στην Latimer Limited, μια εταιρεία της Μάλτας, που ανήκε σε έναν εξάδελφο του Ζάχαβι.

Η Latimer, με τη σειρά της πούλησε τις μετοχές της για 10 ευρώ σε μια ξένη εταιρεία που ανήκε στον Ταϊλανδόj Παϊρότζ Πιεμπνγκσάντ»


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα