Μπάγερν στο «Καραϊσκάκη»: Η ...Οktoberfest του Θρύλου!


Ο Ολυμπιακός κόντρα στην πρωτοπόρο του γκρουπ (κι εκ των παραδοσιακών φαβορί του Champions League) Μπάγερν Μονάχου μπορεί να κάνει το παιχνίδι...γιορτή!

Το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου μέσα στην... σκασίλα της «τζάμπα» ήττας (3-1) από τον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι, η οποία περιέπλεξε όχι μόνο την προοπτική πρόκρισης στους «16» του Champions League, αλλά ακόμη κι αυτήν της ευρωπαϊκής συνέχειας, στο Europa League, oι φίλοι του Ολυμπιακού πληροφορούνταν το αποτέλεσμα του έτερου αγώνα του 2ου ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το ...στρατοσφαιρικό 7-2 της Μπάγερν Μονάχου, στο Λονδίνο, κόντρα στην (περσινή φιναλίστ) Τότεναμ.

Όταν ο Ρομπέρτο «κρέμασε» τον Ολυμπιακό, στο ματς με τη Μπάγερν (vid)

Σοκ και δέος.

Οι Βαυαροί, όχι μόνο προκάλεσαν την πλέον βαριά, εντός έδρας, ήττα των «σπιρουνιών» στα 137 χρόνια ιστορίας τους, αλλά και κάθε Αγγλικής ομάδας αγωνιζόμενης στο «Νησί», όσο υπάρχουν Ευρωπαϊκά Κύπελλα!

Αυθωρεί και παραχρήμα οι νταμπλούχοι Γερμανίας αναγορεύθηκαν - σ’ ένα ματς που στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να χάνουν και στο δεύτερο έδωσαν ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας, στην κόντρα - ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου!

Ακολούθησαν δύο αναμετρήσεις μέχρι την σημερινή στο «Γ. Καραϊσκάκης» που απέδειξαν – πέραν του ότι τέτοιες εκτιμήσεις, Οκτώβρη μήνα, είναι πρόωρες – ότι η ομάδα του Νίκο Κόβατς μόνο αχτύπητη δεν είναι.

Ήττα 2-1, από την Χόφενχαϊμ, στο Μόναχο (πριν τη διακοπή λόγω Εθνικών) και 2-2 με την Άουγκσμπουργκ, στο Βαυαρικό ντέρμπι, στο τελευταίο ματς πριν έρθει στο Νέο Φάληρο.

Συν ότι στα τέσσερα τελευταία ματς (σ. είχε προηγηθεί η αγχωτική νίκη, εκτός έδρας, νίκη επί της Πάντερμπορν, με 3-2) δέχεται από δύο γκολ γίνεται αντιληπτό ότι πέραν των σκαμπανεβασμάτων έχει «θέματα» αμυντικά που επιδεινώθηκαν με τον τραυματισμό του Νίκλας Σίλε, το περασμένο Σάββατο, στο Άουγκσμπουργκ.


Τα ανωτέρω δεν σημαίνουν, βέβαια, ότι ο Ολυμπιακός έχει την νίκη «στο τσεπάκι» κι ότι θα προσθέσει, σίγουρα, το... σκαλπ της Μπάγερν Μονάχου σε εκείνα των «μεγάλων» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που έχουν «γονατίσει» στο Φαληρικό στάδιο (Ρεάλ Μαδρίτης, Mίλαν, Λίβερπουλ, Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ π.χ), αλλά ότι υπάρχουν προϋποθέσεις ώστε η βραδιά να εξελιχθεί σε Θρυλική... Οktoberfest!

Κίνδυνοι: «Λέβα» – Γκνάμπρι και Κομάν

Εφόσον βέβαια δεν διανοηθεί κανείς (παίκτης ή προπονητής), ότι η Μπάγερν είναι ...μπόσικη!
Ναι δεν είναι στην επιθυμητή της φόρμα, αλλά είναι «πληγωμένη» και τέτοια ποδοσφαιρικά «θηρία» είναι πιο επικίνδυνα σε τέτοιες καταστάσεις.
Πρέπει, εξάλλου, ν’ αποκοπούν από την υπόλοιπη ομάδα οι δύο πιο επικινδύνοι παίκτες της κι οι πιο φορμαρσιμένοι. Οι Λεβαντόφσκι – Γκνάμπρι. Παρεμπιπτόντως, οι Σαββατιάτικοι σκόρερ της.

Ο Πολωνός έχει 12 γκολ, σκοράροντας σε όλες τις 8 πρώτες αγωνιστικές στην Bundesliga (σ. ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ομπαμεγιάνγκ). Σύν άλλα 3 στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Champions League μας κάνει 15 σε 10 ματς!
Υπ. αριθμόν 1 κίνδυνος!

Από κοντά ο 24χρονος νεαρός Γερμανός, που «λάμπει», μετά την αποχώρηση των Ριμπερί και Ρόμπεν. Το «καρέ» τερμάτων του στο Λονδίνο ήταν τα παρθενικά του στη διοργάνωση.

Το ματς αποτελεί απόλυτη πρόκληση για τον Σεμέδο, που θα κληθεί ν’ αποδείξει, κόντρα στον «Λέβα», ότι, όχι μόνο νικήσει τους προσωπικούς του δαίμονες, αλλά παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο. Από την άλλη ακραίοι και χαφ του Ολυμπιακού καλούνται να ντουμπλάρουν τα μαρκαρίσματα των Γκνάμπρι και Κομάν. απ’ όπου (κυρίως...) περνά το παιχνίδι της Μπάγερν.

Στο κέντρο της άμυνας η «αχίλλειος πτέρνα»

Από την άλλη, το σημείο για να κτυπήσει ο Ολυμπιακός είναι το κέντρο της αντίπαλης άμυνας. Όπου, αν αληθεύουν οι Γερμανικές πληροφορίες, θα στελεχώνεται από δύο ακραία μπακ! Τους Παβάρ και Λουκάς Ερναντέζ. Οι δύο τους πήραν το Μουντιάλ αγωνιζόμενοι δεξιά κι αριστερά, αντίστοιχα στην οπισθοφυλακή της Γαλλίας, αλλά το πρόβλημα του Σίλε κι η περιθωριοποίηση του Μπόατενγκ, εσχάτως, τους φέρνει σέντερ μπακ. Όχι ότι δεν έχουν ξαναπαίξει, αλλά δεν είναι η «καλή» τους θέση.

Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα τα γεμίσματα, για να δοκιμαστεί η εναέρια συμπεριφορά τους. Και να τρέξει τον Αλάμπα ο Ποντένσε, βέβαια...

Ωστόσο το ματς είναι, συνολικά, πρόκληση. Για κάτι τέτοιες βραδιές πανηγύριζαν όλοι οι παίκτες στο Κράσνονταρ στις 27 Αυγούστου.

Γιατί μπορούν ν’ αναμετρηθούν με τους καλύτερους της Ευρώπης και τα μάτια όλου του κόσμου να είναι πάνω τους. Μ’ ότι αυτό συνεπάγεται για την καριέρα τους...

Εξάλλου ο Ολυμπιακός σε 4 αναμετρήσεις με την Μπάγερν μετρά ισάριθμες ήττες.
Λέτε να ήρθε η ώρα να τερματιστεί αυτή η άσχημη στατιστική;
Μακάρι.
Και το βράδυ να «βραχεί» μ’ αφθονη μπύρα. Βαυαρική κατά προτίμηση...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα