Τσαπεκοένσε: Υποβιβάστηκε ακριβώς τρία χρόνια μετά το δυστύχημα

Η Τσαπεκοένσε υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας, μία ημέρα πριν τη μαύρη επέτειο για τα τρία χρόνια από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα.

Ήταν 28 Νοεμβρίου 2016 όταν ένα μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα έμελλε να προκαλέσει ανείπωτη θλίψη στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κόσμο. Ένα τρομακτικό αεροπορικό δυστύχημα στο Μεντεγίν στέρησε τη ζωή από 71 ανθρώπους εκ των 77 που επέβαιναν στο αεροπλάνο. Μεταξύ των θυμάτων ήταν όλη σχεδόν η αποστολή της Τσαπεκοένσε.

Τρία χρόνια μετά τη συμπλήρωση τριών ετών από την ανείπωτη αυτή τραγωδία, η βραζιλιάνικη ομάδα υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της από το 2014, όταν είχε ανέβει για πρώτη φορά, από την πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας.

Η Τσαπεκοένσε ηττήθηκε με 1-0 από την Μποταφόγο στην Conda Arena, παραμένοντας στην 19η θέση του πίνακα, 9 βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, γεγονός που υποβίβασε την ομάδα μαθηματικά.

Ο βραζιλιάνικος σύλλογος έστειλε το ακόλουθο μήνυμα μέσω των επίσημων social media της ομάδας:

«Τέλος αγώνα. Πλέον, δεν υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες παραμονής στην Serie A. Παρα τη δύσκολη στιγμή δεν θα τα παρατήσουμε. Η υπερηφάνεια της Τσάπε παραμένει παρά τον υποβιβασμό. Με τη δουλειά και τη δύναμη των οπαδών μας, θα επιστρέψουμε σύντομα».

Ντάγκλας: «Συγγνώμη που η Τσαπεκοένσε έφτασε σε αυτό το σημείο»

Σε δηλώσεις για τον υποβιβασμό της ομάδας προέβη και ο αρχηγός της, Ντάγκλας, τονίζοντας ότι ενωμένοι θα επαναφέρουν την Τσαπεκοένσε εκεί που της αρμόζει να βρίσκεται:

«Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή, είναι δύσκολο να βρω λέξεις για να περιγράψω την κατάσταση. Εμείς οι ποδοσφαιριστές ζητάμε συγγνώμη που έφτασε η Τσαπεκοένσε σε αυτό το σημείο, όμως αυτή η ομάδα έχει δείξει πως είναι ενωμένη.

Νομίζω πως είναι η ώρα για όλο τον οργανισμό να ενωθεί ξανά και να εργαστούμε όλοι μαζί για να επαναφέρουμε την Τσαπεκοένσε στην Serie A που είναι και η φυσική της θέση και συνεχίσουμε να γράφουμε αυτή την όμορφη ιστορία».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα