Λιονέλ Μέσι: Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του Clasico

Διαβάστε για ποιο λόγο ο διάσημος Αργεντινός παραμένει ο «άρχοντας» του κορυφαίου ντέρμπι παγκοσμίως, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «As» ανήμερα του πολύ μεγάλου αυτού παιχνιδιού (18/12, 21:00).

Λιονέλ Μέσι, ο παίκτης που έχει αλλάξει την ιστορία του Clasico. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σήμερα η ισπανική εφημερίδα «As», o διάσημος Αργεντινός, είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας αναμέτρησης που απόψε θα φιλοξενηθεί στο «Καμπ Νου» (18/12, 21:00), μπροστά από θρύλους όπως ο Χέντο ή ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο.

Ο Μέσι σημείωσε 26 γκολ στα 41 παιχνίδια στα οποία αντιμετώπισε με τη Μπαρτσελόνα τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο πρώτος σκόρερ αυτών των αγώνων, είτε στο «Καμπ Νου», είτε στο «Μπερναμπέου».

Η σειρά σκοραρίσματος ενάντια στους Μαδριλένους, άρχισε την σεζόν 2006-07, με ένα γκολ όταν ήταν μόλις 19 ετών, γεγονός που τον κάνει και τον νεαρότερο παίκτη που σκόραρε σε Clasico.

Από τότε έχουν υπάρξει -πολύ σπάνια- και σεζόν κατά τις οποίες ο Μέσι δεν έχει σκοράρει. Μόλις 5 από τις 15 που έχει παίξει στην κορυφαία κατηγορία.

Μία από τις σεζόν που ο Μέσι δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στους «γκαλάκτικος» ήταν η περασμένη, παρόλο που και οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τέσσερις φορές: στα δύο παιχνίδια της La Liga και στους δύο ημιτελικούς του «Copa del Rey».

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε τρία από αυτά τα τέσσερα παιχνίδια (10-2 τα γκολ), όμως κανένα τέρμα δεν πέτυχε ο διάσημος Αργεντινός με τον Σουάρες να σημειώνει πέντε και τα υπόλοιπα οι Κουτίνιο, Βιδάλ, Μάλκομ, Ράκιτιτς και Βαράν (αυτογκόλ).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα