Η απάντηση του «ναζί» Ζοζούλια στους οπαδούς της Ράγιο που διέκοψαν το ματς ...(pics, vid)

Ο παίκτης της Αλμπαθέτε Ρομάν Ζοζούλια, που έγινε η αιτία να διακοπεί ο αγώνας με τη Ράγιο Βαγιεκάνο δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με το ναζισμό και την πολιτική.

Ο αγώνας που διεξαγόταν μεταξύ της Ράγιο Βαγιεκάνο και της Αλμπαθέτε για την δεύτερη κατηγορία του Ισπανικού πρωταθλήματος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας.

Αιτία χωρίς φυσικά να το θέλει, ήταν ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων Ρομάν Ζοζούλια. Ο Ουκρανός ποδοσφαιριστής είχε αποκτηθεί από τη Ράγιο Βαγιεκάνο, οι οπαδοί της ωστόσο, ύστερα και από κάποιες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο πίστεψαν ότι έχει ενεργή πολιτική δράση με ακροδεξιά στοιχεία.

Κάτω από την πίεση λοιπόν του κόσμου που αντέδρασε έντονα, οι ιθύνοντες της Ράγιο παραχώρησαν τον ποδοσφαιριστή άρον άρον στην Αλμπαθέτε.

Στο παιχνίδι για το πρωτάθλημα, οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας του Βαγιεκάνο δε σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του παίκτη των φιλοξενούμενων, να τον βρίζουν και να τον αποδοκιμάζουν τόσο έντονα που ο διαιτητής αναγκάστηκε για πρώτη φορά στα χρονικά να διακόψει το ματς.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δήλωσε για όσα συνέβησαν ότι δεν είναι ναζί: «Δεν θα ήθελα στην ομάδα μου ή στο γήπεδο μου κανέναν του οποίου η ιδεολογία υπερασπίστηκε κάθε είδους βία» και πρόσθεσε:

«Είμαι απλώς ποδοσφαιριστής, δεν έχω πολιτικές ιδέες. Με αποκαλούν ρατσιστή και ο καλύτερος φίλος μου είναι ο Μπέλα (μαύρος), ο πρόεδρος της χώρας μου (Εβραίος) με υποστηρίζει και αν ήμουν Ναζί αυτό δε θα συνέβαινε. Με κατηγορούν ότι έχω τατουάζ με συμβολισμό και δεν έχω κανένα, μπορείτε να ρωτήσετε τους συμπαίκτες μου που με βλέπουν καθημερινά».

Όσον αφορά φωτογραφίες που κυκλοφορούν με τον ίδιο στο διαδίκτυο να κρατάει όπλα ο Ζοζούλια δήλωσε:

«Θέλω να διευκρινίσω αυτή την κατάσταση, θα εξηγήσω ποιος είμαι και ποια είναι η ένωση για την οποία συνεργάστηκα στη χώρα μου. Η Ουκρανία βρισκόταν σε πόλεμο και πολλοί συνεργάστηκαν σε ανθρωπιστικές δράσεις που αφορούσαν τα ασθενοφόρα, τα τρόφιμα και τα είδη ένδυσης. Οπως να επισκεφθώ με την ποδοσφαιρική μου ομάδα μερικές περιοχές του μετώπου για να δείξω την υποστήριξή μας ως πατριώτες.

Είμαστε αφοσιωμένοι στη διάσωση ζωών ως μέρος ενός αστικού κινήματος, ποτέ δεν αγοράζουμε όπλα, είμαι πατριώτης και αυτό δεν αποτελεί έγκλημα. Ό, τι λένε για εμένα δεν είναι αλήθεια, είμαι απλώς ποδοσφαιριστής και πατριώτης. Είμαι κουρασμένος, θέλω να το σταματήσω μια για πάντα».

Τέλος για τον κόσμο που τον στήριξε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είπε

«Ελαβα μηνύματα υποστήριξης από όλο τον κόσμο. Την ομοσπονδία, την πόλη του Αλμπαθέτε, την ομάδα και ιδιαίτερα τους συμπαίκτες μου, τον ουκρανικό λαό και τον πρόεδρο της χώρας μου. Πρόεδρος μιας χώρας θα υποστήριζε έναν Ναζί;», αναρωτήθηκε με νόημα ο Ζοζούλια, δεδομένου ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βλάντιμιρ Ζέλενσκι, είναι εβραϊκής καταγωγής».

Οι φίλοι της Ράγιο Βαγιεκάνο δεν θέλουν στο γήπεδο τους τον Ζοζούλια:


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα