Τότεναμ: Στο χειρότερο χρονικό σημείο ο τραυματισμός του Κέιν

Ο Χάρι Κέιν θα απουσιάσει λόγω του τραυματισμού του από κομβικές αναμετρήσεις της Τότεναμ τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη

Ισχυρό πλήγμα στις τάξεις της Τότεναμ προκάλεσαν τα νεότερα για τον τραυματισμό του αρχηγού Χάρι Κέιν, ο οποίος θα υποβληθεί σε επέμβαση και θα μείνει εκτός δράσης μέχρι τον Απρίλη. Τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» ωστόσο, τον έχει ο Πορτογάλος τεχνικός των «σπιρουνιών», Ζοσέ Μουρίνιο, αφού θα στερηθεί τις υπηρεσίες του μεγάλου του «αστεριού» στο πιο κομβικό κομμάτι της σεζόν για τον σύλλογο.

Όχι μόνο για την προσπάθεια που καταβάλουν οι λονδρέζοι για να εξασφαλίσουν μία θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου, αλλά και για την εφετινή πορεία του συλλόγου στα «σαλόνια» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με την Τότεναμ να μετρά μόλις μία νίκη στις τέσσερις τελευταίες της αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα, ο Κέιν θα χάσει φυσικά το Σαββατιάτικο (11/01) μεγάλο ματς της ομάδας του κόντρα στην Λίβερπουλ στο Λονδίνο για την 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Παράλληλα, όμως, μέχρι τον Απρίλη, θα απουσιάσει μεταξύ άλλων και από τα ματς των «σπιρουνιών» κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι (02/02, εντός), Τσέλσι (22/02, εκτός) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14/03, εντός), όπως επίσης και από τις διπλές αναμετρήσεις με την Λειψία για την φάση των «16» του Champions League.

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως η ομάδα του Μουρίνιο βρίσκεται ήδη στο -6 από την τέταρτη Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ, παράλληλα, ισοβαθμεί στους 30 πόντους με την Γουλβς, η οποία για ακόμα μία χρονιά εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά της.

Χωρίς νίκη εφέτος τα «σπιρούνια» δίχως τον Άγγλο φορ

Τι λύσεις έχει ο Μουρίνιο για να καλύψει το κενό στην επίθεση; Είτε να χρησιμοποιήσει στην κορυφή τον Σον, είτε να αλλάξει τελείως το σύστημα της ομάδας, με τον Νοτιοκορεάτη να έχει ως παρτενέρ του στην επίθεση έναν εκ των Ντέλε Άλι ή Λούκας Μόουρα.

Η άλλη επιλογή είναι να κινηθεί ο Πορτογάλος για την απόκτηση ενός φορ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που διανύουμε, με δημοσιεύματα από την Αγγλία να υποστηρίζουν πως οι λονδρέζοι κοιτάζουν μεταξύ άλλων τις περιπτώσεις των Μούσα Ντεμπελέ (Λιόν) και Ντάνι Ινγκς (Σαουθάμπτον), με τον τελευταίο μάλιστα να βρίσκεται εφέτος στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ με 13 γκολ.

Ο Κέιν μετράει εφέτος 17 τέρματα και δύο «ασίστ» σε 25 αναμετρήσεις του με την Τότεναμ και όσες φορές δεν αγωνίστηκε την τρέχουσα περίοδο τα «σπιρούνια» απέτυχαν να «γευτούν» τη νίκη.

Δίχως τον Άγγλο επιθετικό οι λονδρέζοι ηττήθηκαν εντός έδρας με 3-1 από την Μπάγερν στην φάση των ομίλων του Champions League, στο πρωτάθλημα έμειναν στο 1-1με την Έβερτον, στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκαν στον τρίτο γύρο με 4-3 στα πέναλτι από την Κόλτσεστερ (σ. ομάδα τέταρτης κατηγορίας) και στο Κύπελλο οδηγήθηκαν σε επαναληπτικό με την Μίντλεσμπρο μετά το 1-1 στο Ρίβερσαϊντ.

Ο Μουρίνιο βρίσκεται πλέον σε δίλημμα για τις κινήσεις του στην επίθεση ενόψει των επόμενων αναμετρήσεων της Τότεναμ κι αυτό που θα φανεί στην πορεία είναι αν θα δικαιωθεί για τις επιλογές του ή αν θα κινδυνέψει να χάσει και το «τρένο» για το επόμενο Champions League. Μία διοργάνωση στην οποία οι λονδρέζοι είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τον προκάτοχο του Πορτογάλου, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα