Ο Αμπιντάλ για Μέσι και την υγεία του

Τι δήλωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής για τον Αργεντινό σούπερ σταρ και το πρόβλημα υγείας που τον είχε ταλαιπωρήσει.

Η άποψη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Είναι ένας άνθρωπος που με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κατέκτησε τα πάντα, είναι όμως και ένα παράδειγμα για τη ψυχική δύναμη με την οποία αντιμετώπισε το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε. Ο Ερίκ Αμπιντάλ μίλησε ισπανικά Μέσα και αποθέωσε τον Λιονέλ Μέσι. Ένας άνθρωπος που έζησε πολλά φορώντας τα μπλαουγκράνα, αλλά κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Τον Μάρτιο του 2011 διαγνώστηκε στον Αμπιντάλ όγκος του ήπατος, όμως, το ξεπέρασε και ένα χρόνο μετά κατέκτησε το Champions League. Μίλησε στο Deportivo Radio και έσταξε μέλι για τον Μέσι.

«Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, αλλά είναι και το πιο ταπεινό αστέρι του ποδοσφαίρου. Συνυπήρξα μαζί του για έξι χρόνια στη Βαρκελώνη και ήταν τιμή μου να βρίσκομαι δίπλα του. Ήξερε ότι είχε ταλέντο και τη δυνατότητα να βοηθήσει τους συμπαίκτες του, αλλά πάντοτε ήταν ταπεινός. Ξεκίνησα να παίζω μαζί του το 2007 και σήμερα, το 2018 η εξέλιξη του είναι φοβερή. Δεν έχει υπάρξει άλλος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που να έχει τέτοια διάρκεια και να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Δεν θέλω ποτέ να σταματήσει το ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια του Αμπιντάλ.

Αναφέρθηκε ξανά στην περιπέτεια με την υγεία του και είπε: «Κάθε μέρα έχω κατά νου πόσο δύσκολο ήταν να αντιμετωπίσω τον καρκίνο. Έμαθα πολλά από τον εαυτό μου και από τους ανθρώπους γύρω μου και συνεχίζω να κάνω ιατρικούς ελέγχους κάθε έξι μήνες, επειδή είναι σημαντικό να παρακολουθούμαι. Τώρα έχω μία φυσιολογική ζωή και προσπαθώ να απολαμβάνω κάθε στιγμή της στο μέγιστο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερίκ Αμπιντάλ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα