Μέσι, Νεϊμάρ και λοιποί αστέρες: Οι ομάδες της καρδιάς τους (pics)

Το fosonline.gr έψαξε και βρήκε τις ομάδες που υποστηρίζουν από την πατρίδα τους δέκα διάσημοι ποδοσφαιριστές...

Μπορεί όλοι οι top-class ποδοσφαιριστές του βεληνεκούς του Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο να αγωνίζονται αυτή τη στιγμή σε κορυφαία κλαμπ του ποδοσφαιρικού "χάρτη", αλλά η πρώτη ομάδα που υποστήριξαν (και ακόμη υποστηρίζουν) προερχόταν από την χώρα τους.

Λιονέλ Μέσι: Νιούελς Ολντ Μπόις

Ο "αστέρας" της Μπαρτσελόνα δεν υποστηρίζει κάποια από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας του (τη Ρίβερ Πλέιτ ή τη Μπόκα Τζούνιορς) αλλά τη Νιούελς Ολντ Μπόις. Μάλιστα έχει δηλώσει επανειλημμένα πως επιθυμεί να κλείσει εκεί την καριέρα του. Ο Μέσι έχει περάσει από τις ακαδημίες της Νιούελς για πέντε χρόνια (1995-2000) ενώ το 2012 ο τότε ...νεογέννητος γιος του Τιάγκο, έγινε το νεότερο μέλος στην ιστορία της ομάδας.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης δεν υποστήριζε τη Σπόρτινγκ από μικρό παιδί (υποστήριζε την Μπενφίκα), αλλά αγωνίστηκε με τη φανέλα της για έξι χρόνια τόσο στις ακαδημίες της όσο και στο αντρικό της τμήμα (1997-2003) μέχρι να τον "αρπάξει" στο Μάντσεστερ ο Sir Άλεξ Φέργκιουσον. Έτσι έγινε και οπαδός της. Ο Κριστιάνο δεν ξεχνάει ποτέ την ομάδα με την οποία ταύτισε τα πρώτα του "βήματα" στο χορτάρι και το δείχνει με πράξεις. Τον Σεπτέμβριο του 2017 βρέθηκε στο "Ζοζέ Αλβαλάδε" για να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι της Σπόρτινγκ για το πρωτάθλημα με αντίπαλο την Τοντέλα, ενώ τον προηγούμενο μήνα (Απρίλιο) επισκέφτηκε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στο ξενοδοχείο που διέμεναν στη Μαδρίτη για ένα ματς στο Europa League με την Ατλέτικο.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Μάλμε

Είναι γνωστή η αγάπη του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς για την Σουηδική Μάλμε. Ο επιθετικός των Λος Άντζελες Γκάλαξι αγωνίστηκε στην ομάδα της γενέτειρας του για τέσσερα χρόνια (1997-2001), ενώ ο ίδιος είναι και η καλύτερη πώληση του συλλόγου στα χρονικά (πωλήθηκε με 9 εκατομμύρια ευρώ στον Άγιαξ). Ο Ζλάταν ήταν επίτιμος προσκεκλημένος της Μάλμε στη φιέστα της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τον Νοέμβριο του 2017, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κλείσει την καριέρα του στους Σουηδούς μετά το πέρασμα του από το αμερικάνικο MLS.

Κουν Αγκουέρο: Ιντεπεντιέντε

Η Ιντεπεντιέντε είναι η ομάδα που ανακάλυψε το ταλέντο του Κουν Αγκουέρο. Μάλιστα όταν τον πήρε στις ακαδημίες της, πρόσφερε δουλειά και στον πατέρα του που βρισκόταν στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Ο Αγκουέρο υποστήριζε από μικρός την Ιντεπεντιέντε αλλά αυτή η κίνηση της φάνηκε να τον "σκλαβώνει" για υπόλοιπο της ζωής του. Ο 30χρονος πλέον επιθετικός έκατσε στην ομάδα μέχρι το 2006 (αγωνίζονταν εκεί από το 1997) που πωλήθηκε για 23 εκατομμύρια ευρώ στην Ατλέτικο. Τα χρήματα από την πώληση του επενδύθηκαν στο καινούριο γήπεδο της ομάδας. Αργότερα όταν η Ιντεπεντιέντε αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ο Αγκουέρο ανέλαβε να πληρώνει τους μισθούς όλων των ποδοσφαιριστών και των υπαλλήλων του συλλόγου. Μετά από τη λήξη του συμβολαίου του με την Μάντσεστερ Σίτι, ο ίδιος έχει τονίσει πως επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του εκεί.

Νεϊμάρ: Φλαμένγκο

Ο "πυλώνας" της Παρί Σεν Ζερμέν και της Εθνικής Βραζίλιας, παρά το ότι αγωνίστηκε στις ακαδημίες και στην αντρική ομάδα της Σάντος, δεν "κρύβει" τα συναισθήματα του για την Φλαμένγκο. Μάλιστα πριν από περίπου ένα μήνα (τον περασμένο Απρίλιο) ένας στενός φίλος του παίκτη, ανέβασε φωτογραφίες του Βραζιλιάνου άσου που φόραγε την εμφάνιση της Φλαμένγκο στο Instagram, προκαλώντας την οργή στους φιλάθλους του παλιού του συλλόγου. "Θέλω πραγματικά να παίξω μια μέρα μπροστά στο κοινό της Φλαμένγκο στο Μαρακάνα", ομολόγησε σε συνέντευξή του στο Canal Esporte Interativo στο παρελθόν.

Αλέσιο Ρομανιόλι: Λάτσιο

Αμυντικός που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ρόμα, στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στη Σαμπντόρια και από το 2015 φοράει την φανέλα της Μίλαν. Τι άραγε να υποστηρίζει; Λάτσιο (!) Μάλιστα στη συνέντευξη τύπου του φετινού παιχνιδιού της Μίλαν με αντίπαλο την Λάτσιο για τον θεσμό του Κυπέλλου Ιταλίας δήλωσε: "Είναι πάντοτε ωραίο να αντιμετωπίζεις τη Λάτσιο. Είμαι οπαδός της Λάτσιο και την υποστηρίζω από μικρός. Θα είναι ένα ωραίο συναίσθημα. Θα αγωνιστούμε στο γήπεδο που πήγαινα παλαιότερα με τον πατέρα μου για να παρακολουθήσουμε τη Λάτσιο, όταν κατέκτησε το 'σκουντέτο', αλλά πρέπει να κερδίσουμε."

Μάρεκ Χάμσικ: Σλόβαν Μπρατισλάβας

Ο παίκτης "σημαία" της Νάπολι, είναι "θερμός" υποστηρικτής της Σλόβαν Μπρατισλάβας της πατρίδας του. Εκεί άλλωστε έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του "βήματα" (2002-2004) πριν αναχωρήσει με προορισμό την Ιταλία στην οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα (εκτός από την Νάπολι φόρεσε και την φανέλα της Μπρέσια). Το 2014 οι Χάμσικ αντιμετώπισε τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα για τον θεσμό του Europa League και έδειξε ιδιαίτερα συγκινημένος στην επιστροφή του. Αν δεν "κρεμάσει τα παπούτσια" του με τους "Παρτενοπέι" θα επιλέξει να αποσυρθεί με τη φανέλα της ομάδας που ξεκίνησε.

Νεμάνια Μάτιτς: Ερυθρός Αστέρας

Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και καλύτερος Σέρβος ποδοσφαιριστής, υποστηρίζει από μικρός τον Ερυθρό Αστέρα. Μάλιστα αγωνίστηκε στις ακαδημίες του συλλόγου αλλά δεν κατάφερε να πείσει του αρμόδιους να του υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Παρόλα αυτά σε δήλωση του στο αγγλικό μέσο "dailystar" το 2016 είπε: "Ο Ερυθρός Αστέρας είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Σερβία και νοιώθω περήφανος που υπήρξα μέλος του"

Πάολο Ντιμπάλα: Μπόκα Τζούνιορς

Μπορεί ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους να μην έχει αγωνιστεί ποτέ για λογαριασμό των "Μπομπονέρος" (ούτε καν σε επίπεδο ακαδημιών), αλλά ευελπιστεί αυτό να γίνει στο μέλλον. "Η Μπόκα ήταν η ομάδα που άρεσε στον πατέρα μου Αδόλφο Ντιμπάλα, ο οποίος έχει πεθάνει.Αυτός μου μετέφερε το πάθος και την αγάπη για αυτόν τον σύλλογο» αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο La Gazzetta dello Sport όταν έπαιζε ακόμα στην Παλέρμο.

Αντουάν Γκριεζμάν: Μαρσέιγ

Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την ομάδα που υποστήριζε μικρός στον τελικό του Europa League. Ο ίδιος δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε σύλλογο της Γαλλίας αλλά έχει πει πως από μικρός υποστήριζε την Μαρσέιγ: "Η Μαρσέιγ είναι η ομάδα που υποστηρίζω από τότε που ήμουν μικρός. Θυμάμαι, είχα μία εμφάνιση της σε χρυσό χρώμα (της σεζόν 1998-1999). Πήγα στο Βελοντρομ μια φορά με έναν φίλο και τους γονείς μου. Ήταν τέλεια. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι πραγματικά υπέροχη."


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα