Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε περικοπές μισθών λόγω κορονοϊού

Χωρίς να έχει συμφωνήσει κάτι τέτοιο με παίκτες και υπαλλήλους της, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι λόγω του κορονοϊού προχωράει σε μειώσεις μισθών και καθεστώς προσωρινής απασχόλησης.

Η πρόθεση της Μπαρτσελόνα να προχωρήσει σε περικοπές μισθών είναι γνωστή εδώ και μέρες, αφού βιώνει μεγάλες οικονομικές απώλειες λόγω του κορονοϊού. Η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» μάλιστα είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους αρχηγούς για να επιτευχθεί συμφωνία συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές.

Τελικά, το βράδυ της Πέμπτης (27/3) χωρίς να έχει φτάσει σε συμφωνία με παίκτες και υπαλληλικό προσωπικό, ανακοίνωσε ότι λόγω του κορονοϊού προχωράει σε μειώσεις μισθών, θέτοντας άπαντες σε καθεστώς προσωρινής απασχόλησης. Η ομάδα της Καταλονίας πάντως δεν μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα ωστόσο με κορυφαία ισπανικά ΜΜΕ, η πρόταση των διοικούντων είναι να μην δοθεί το 70% των μισθών για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση. Από τις 13 Μαρτίου δηλαδή μέχρι την ημέρα που η ομάδα θα επιστρέψει στις υποχρεώσεις της.

Όπως επίσης σημειώνεται, οι μεγαλύτερες περικοπές θα γίνουν στην πρώτη ομάδα, αλλά θα επηρεάσει στην ουσία και τους υπαλλήλους. Τονίζεται ακόμα ότι υπάρχει ένα περιθώριο πέντε ημερών για διαπραγματεύσεις, διαφορετικά οι «μπλαουγκράνα» θα προβούν κανονικά σε περικοπές.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Μπαρτσελόνα ξεκαθάρισε ότι θα ενημερώσει για την απόφασή της το τοπικό συμβούλιο της Καταλονίας.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα