Κορονοϊός: Η Νότιγχαμ ενέταξε μέρος του προσωπικού της στο κυβερνητικό πρόγραμμα

Η Νότιγχαμ ενέταξε μέρος του προσωπικού της στο κυβερνητικό πρόγραμμα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις λόγω του κορονοϊού.

Τα πρωταθλήματα έχουν ανασταλεί επί του παρόντος επ' αόριστον στη Μεγάλη Βρετανία και οι σύλλογοι αντιμετωπίζουν μια δύσκολη περίοδο όσον αφορά τη συντήρηση του προσωπικού τους.

Υπάλληλος της Νότιγχαμ Φόρεστ πέθανε από τον κορονοϊό

Αρκετοί σύλλογοι της Championship έχουν τοποθετήσει το προσωπικό τους στο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ένας από αυτούς είναι και η Νότιγχαμ Φόρεστ.

Στο πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας η κυβέρνηση συμμετέχει πληρώνοντας το 80% των μισθών των ανθρώπων - καθώς οι σύλλογοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Όπως αναφέρει η nottinghampost.com, η Νοτιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη συμπεριέλαβε σε αυτό το πρόγραμμα ένα μέρος του προσωπικού (όχι ποδοσφαιριστές) αλλά θα πληρώσει το υπόλοιπο 20% του μισθού τους για να εξασφαλίσει ότι κανείς δεν θα αισθάνεται αδικημένος.

To πρόγραμμα

Από την 1η Μαρτίου και για τουλάχιστον τρεις μήνες, οι εταιρείες στην Μ. Βρετανία μπορούν πλέον να "παγώνουν" τους υπαλλήλους αντί να τους απολύουν. Μέσω αυτού του καθεστώτος, η κυβέρνηση θα πληρώσει μέχρι και το 80% των μισθών των εργαζομένων, μέχρι το μέγιστο ποσό των £ 2.500 το μήνα. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν άτομα με εργασία πλήρους ή μερικής απασχόλησης ως τις 28 Φεβρουαρίου,

Ωστόσο δεν υπάρχει εγγύηση ότι ο εργοδότης θα κρατήσει τους εργαζόμενους μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος αμείβεται με περισσότερα από £ 2.500 το μήνα ο εργοδότης μπορεί να επιλέξει να "συμπληρώσει" τον μισθό του ή να εντάξει τον εργαζόμενο στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα