Bundesliga: Με πέντε αλλαγές η επανέναρξη της!

Η διοργανώτρια αρχή της Bundesliga γνωστοποίησε ότι πέρασε η δυνατότητα για 5 αλλαγές που έδωσε η FIFA στα πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν εν μέσω κορονοϊού. Μάλιστα θα υπάρχει κι 6η σε περίπτωση παράτασης! 

Περίπου 48 ώρες πριν την επανέναρξη της Bundesliga η διοργανώτρια αρχή της (DFL) έκανε χρήση της δυνατότητας που δίνει η FIFA στις ομάδες που αγωνίζονται εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού να προβαίνουν σε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια του 90λεπτου!

Παρότι στην Νότια Αμερική αντιδρούν στο συγκεκριμένο μέτρο, δεν συνέβη το ίδιο με τους ιθύνοντες του πρώτου «μεγάλου» πρωταθλήματος της Ευρώπης που ξεκινά εκ νέου το Σάββατο (16/05).

Έχοντας καινοτομία, εκτός τα άδεια γήπεδα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τις πέντε αλλάγες.

Μάλιστα, αν κάποιο ματς πάει στην παράταση (σ. στα μπαράζ παραμονής) υπάρχει πρόβλεψη και για πρόσθετη (6η) αλλαγή!

Πως θα εφαρμοστεί το νέο μέτρο

Για να αποφευχθεί ωστόσο η διαρκής καθυστέρηση του παιχνιδιού, ειδικότερα προς το τελευταίο σκέλος του, ο κανονισμός αναφέρει ότι η κάθε ομάδα θα έχει τρεις επιλογές για να πραγματοποιήσει τις πέντε κινήσεις της, συμπεριλαμβανομένης και της ανάπαυλας του ημιχρόνου!

Αν μάλιστα κάνουν αλλαγή την ίδια ώρα αμφότερες οι ομάδες, αυτό μετράει σαν μια διακοπή ανά ομάδα, ενώ η εισήγηση των αρμοδίων ήταν να γίνονται μάξιμουμ δύο ποδοσφαιριστές αλλαγή την ίδια στιγμή!

Αλλαγές που δεν έχουν γίνει από τις ομάδες, μεταφέρονται στην παράταση.

Πρόσφατα, η νομοθετική ομάδα του διεθνούς ποδοσφαιρικού συμβουλίου είχε ήδη εγκρίνει την πρόταση της FIFA, να επιτρέπονται προσωρινά μέχρι και πέντε αλλαγές σε κάθε παιχνίδι.

Οι λόγοι ήταν το πιο «σφικτό» πρόγραμμα, μετά την μεγάλη διακοπή ελέω κορονοϊού, αλλά και η επιπλέον επιβάρυνση που θα έχουν οι παίκτες.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα