Τα «συνεταιράκια» και η υποψηφιότητα Ψαρόπουλου

Οι εκλογές στην ΕΠΟ πλησιάζουν και τα τρία «συνεταιράκια», ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, συνεχίζουν τη συνεργασία και υπέδειξαν ως διάδοχο του Βαγγέλη Γραμμένου, τον επί σειρά ετών πρόεδρο της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρο Ψαρόπουλο

Οι εκλογές στην ΕΠΟ πλησιάζουν και τα τρία «συνεταιράκια», όπως παρουσιάστηκαν σε προηγούμενη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, συνεχίζουν όπως δείχνουν τη συνεργασία τους και υπέδειξαν ως διάδοχο του Βαγγέλη Γραμμένου τον επί σειρά ετών πρόεδρο της ΕΠΣ Λέσβου και μέλος της ΕΠΟ, Σταύρο Ψαρόπουλο.

Μάλιστα, ο Ψαρόπουλος έχει σε πρώτη φάση τη στήριξη από τις ΕΠΣ Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Μεσσηνίας, Εύβοιας και Καρδίτσας. Ο νέος υποψήφιος πρόεδρος για την καρέκλα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προτιμήθηκε από τον ομόλογό του της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτη Δημητρίου, της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, Κλέαρχο Τζαφέρη, καθώς και τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Κοζάνης, Χρήστο Σάββα.

Στον… εμφύλιο πόλεμο που φαίνεται να είχε ξεσπάσει μεταξύ του «Θωμά από τον Νότο» και του «Γιαννάκη», νικητής φέρεται πως αναδείχθηκε ο δεύτερος, αφού δεν πέρασε ο υποψήφιος που πρότεινε ο πρώτος. Και αν οι τρεις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου (Μελισσανίδης, Σαββίδης και Αλαφούζος) «πονοκεφαλιάζουν» για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ, ο τέταρτος της παρέας Βαγγέλης Μαρινάκης φαίνεται να το διασκεδάζει. Εξάλλου, το πιο… γλυκό πρωτάθλημα για τους «ερυθρόλευκους» ήταν το τελευταίο με πρόεδρο στην ΕΠΟ τον Βαγγέλη Γραμμένο, που Μελισσανίδης και Σαββίδης είχαν προτείνει, άσχετα αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν έκανε ο ίδιος την απονομή στους Πειραιώτες.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα πρέπει να διαθέτει εμπειρία, τόλμη, ικανότητα, οξυδέρκεια και αποφασιστικότητα και φυσικά να τυγχάνει αναγνώρισης από τους BIG 4 (στη συγκεκριμένη περίπτωση BIG 3) του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και τους προέδρους των περισσοτέρων τοπικών Ενώσεων της χώρας. Ο Γραμμένος δεν διέθετε τίποτα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά και για τον λόγο αυτόν εγκαταλείπει τον προεδρικό θώκο ως ένας από τους πιο αποτυχημένους που πέρασαν από το «τιμόνι» της ΕΠΟ.

Όμως, ο απερχόμενος πρόεδρος σε λίγο θα πάψει να απασχολεί τους πάντες και όλοι θα στρέψουν τα βλέμματά τους στον νέο πρόεδρο. Ο Ψαρόπουλος στις προεκλογικές εξαγγελίες του υποστήριξε ότι δεν τον πρότειναν ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, αλλά αρκετοί πρόεδροι Ενώσεων. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, που εκλέγεται στην ακριτική Ένωση από το 1989, έσπευσε να απαρνηθεί τον… άσπονδο φίλο του, Θωμά Μητρόπουλο, και την περιβόητη «Παράγκα» στη Λεωφόρο Αθηνών, και υποστήριξε πως ο «Περίεργος» δεν ασχολείται με τα διοικητικά της ΕΠΟ. Ανέφερε ότι θα βάλει τάξη στα οικονομικά της Ομοσπονδίας και θα προχωρήσει σε περικοπές μισθών στην Επιτροπή Διαιτησίας και στο προσωπικό που προσελήφθη πρόσφατα, γιατί, όπως είπε, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Οι ατάκες του ήταν «δεν είναι δυνατόν να ορίζει κάποιος διαιτητές στη Γ’ Εθνική και να έχει μηνιαίο μισθό 7.000 ευρώ» και «είναι αδιανόητο οι αρχιδιαιτητές να αμείβονται με 25 και 30 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως». Βέβαια, αυτό που μένει να δούμε είναι αν οι εξαγγελίες του γίνουν πράξη, γιατί παρόμοιες δηλώσεις πριν εκλεγεί είχε κάνει και ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Ο Ψαρόπουλος δηλώνει ότι είναι Ολυμπιακός, αλλά το ωραίο στην όλη ιστορία είναι ότι δεν τον πρότειναν οι «ερυθρόλευκοι» και διεκδικεί την προεδρία της Ομοσπονδίας με τις… ευλογίες των Μελισσανίδη, Σαββίδη και Αλαφούζου.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα