Ελλάς Ποντίων: Τα... σκούπισε όλα, μένει η άνοδος!

Η Ελλάς Ποντίων πήρε ότι... κυκλοφορούσε στον Πειραιά και πλέον στρέφει την προσοχή της στα μπαράζ ανόδου της Γ' Εθνικής. 

Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα Ποντίων απέδειξε ότι εφέτος δεν έχει… ταβάνι. Οι «βυσσινί» του Αιγάλεω επικράτησαν μ’ ανατροπή, 2-1 την Προοδευτική στο «Γ. Καραϊσκάκης» και κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το Κύπελλο Πειραιά.

Η ομάδα που δημιουργήθηκε για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, έχει κάνει τον Πειραιά να… παραμιλά με τις επιδόσεις της. Πρωταθλήτρια στον 2ο όμιλο της Α’ κατηγορίας με μόλις μια ήττα και 21 νίκες.

Αναδείχθηκε υπερπρωταθλήτρια καθώς σε πέντε ματς στη διαδικασία των πλέι οφ με τις καλύτερες ομάδες της Ένωσης, μέτρησε τέσσερα τρίποντα και μια ήττα και θα πάει ως 1η στα μπαράζ ανόδου.

Όλα αυτά με… νούμερα που ζαλίζουν. Στο Κύπελλο σκόραρε 26 φορές ενώ σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος (κανονική διάρκεια και πλέι οφ) βρήκε 100 φορές, ναι καλά διαβάσατε, τα αντίπαλα δίχτυα.

Πάντως η «Σταχτοπούτα» του θεσμού που ζει το δικό της παραμύθι, θύμισε το «θαύμα» του ΑΟ Καραβά το 2018. Τότε που η ομάδα της Π. Κοκκινιάς είχε νικήσει 1-0 τον Εθνικό Πειραιά – επίσης ομάδα ανώτερης κατηγορίας – και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά.

Μοναδική διαφορά πως η Ελλάδα Ποντίων τα έχει σαρώσει όλα στο διάβα της και της απομένει η άνοδος για να βάλει την τελευταία υπογραφή στην καλύτερη χρονιά της ιστορίας της.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα