ΠΣΑΠΠ: Δική του η πρόταση για κατάργηση των μπαράζ

Ο ΠΣΑΠΠ ήταν αυτός που πρότεινε την κατάργηση των μπαράζ σε Super League 1 και Super League 2

Ο ΠΣΑΠΠ ήταν εκείνος που έθεσε επί τάπητος στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου το ενδεχόμενο να βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ των προκηρύξεων της Super League 1 και της Super League 2.

Νέα δεδομένα ισχύουν πλέον στις δύο πρώτες κατηγορίες, αφού μετά τις σημερινές (22/7) αποφάσεις των αρμόδιων αρχών από τη Super League 1 θα υποβιβαστούν απευθείας δύο ομάδες και ισάριθμες θα προβιβαστούν από τη Super League 2, που αντιστοιχούν στους πρωταθλητές των ομίλων της.

Επί της ουσίας το παραπάνω είναι η «μέση λύση» που προκύπτει από τις προκηρύξεις των επαγγελματικών κατηγοριών, αφού στη μεν SL1 ήθελαν να διατηρηθεί το «καθεστώς» 1+1 (πέφτει ο 14ος, μπαράζ ο 13ος) και στη δε SL2 να πάμε στο 2+1 (άνοδος των δύο πρωταθλητών, μπαράζ μία εκ των δευτεραθλητών).

Στη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ο ΠΣΑΠΠ ήταν εκείνος που έκανε την παραπάνω τοποθέτηση όταν ανέφερε πως με αυτόν τον τρόπο δεν θα επηρεαστεί ο 12ος της SL1 που και με το προηγούμενο καθεστώς (1+1) ήταν εξασφαλισμένος στη μεγάλη κατηγορία και ταυτόχρονα θα «περάσει» το αίτημα της SL2 να προβιβάζεται ο πρωταθλητής κάθε ομίλου της, δηλαδή να έχει «αξία» η κανονική της περίοδο.
Τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής «υιοθέτησαν» τη σχετική πρόταση και έτσι οδηγηθήκαμε στην κατάργηση των μπαράζ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα