Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Με πέναλτι του Μέσι νικηφόρο ξεκίνημα η Αργεντινή (vids)!

Mε πέναλτι του Μέσι και 1-0 επιβλήθηκε η Αργεντινή του Εκουαδόρ στην πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, στο Μπουένος Άιρες. Νίκη στις καθυστερήσεις η Ουρουγουάη, επί της Χιλής (2-1), Παραγουάη - Περού 2-2 (αποτελέσματα, σκόρερς)

Την ώρα που στην Ευρώπη έπαιζαν για τα προκριματικά του Euro κι ετοιμάζονται για τους αγώνες του Nations League (που οδηγούν και στο επόμενο Μουντιάλ), στην Νότια Αμερική ξεκίνησαν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τρεις αναμετρήσεις τα ξημερώματα της Παρασκευής (09/10).

Η Αργεντινή νίκησε 1-0 το Εκουαδόρ στο «Μπομπονέρα» με πέναλτι του Μέσι. Τρίποντο στο 90+3' κι η Ουρουγουάη, που επιβλήθηκε (σ' επεισοδιακό ματς) 2-1 της Χιλής, ενώ ισόπαλο (2-2) ολοκληρώθηκε το Παραγουάη - Περού.

Έδωσε τη λύση ο Μέσι

Στο Μπουένος Άιρες η Αργεντινή υποδέχθηκε την ομάδα του Ισημερινού, τα βρήκε δύσκολα, αλλά ο (πρώτος σκόρερ στην ιστορία της κι αρχηγός της) Λέο Μέσι έλυσε το «γόρδιο δεσμό» του γκολ με πέναλτι στο 13ο λεπτό.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Σκαλόνι): Αρμάνι, Μοντιέλ (84' Φόιτ), Μαρτίνες Κουάρτα (76' Αλάριο), Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Ντε Πάουλ, Παρέδες, Ακούνια (66' Σάλβιο), Μέσι, Οκάμπος (84' Ντομίνγκες), Μαρτίνες.
ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Αλφάρο): Ντομίνγκες, Φερίγρα (46' Πρεσιάδο), Αρεάγκα, Αρμπολέδα, Εστουπινιάν, Ρενάτο Ιμπάρα (64' Πλάτα), Γκρουέσο, Φράνκο, Καϊσέδο (79' Ρομάριο Ιμπάρα), Βαλένσια, Μένα Ντελγάδο (87' Εστράδα Μαρτίνες).

Διαμαρτυρίες Χιλιανών για πέναλτι πριν το γκολ των Ουρουγουανών

Εξάλλου στο Μοντεβίδεο ο κολλητός φίλος του Μέσι και μέχρι πρότινος συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, Λουίς Σουάρες, άνοιξε το σκορ για την «σελέστε» κόντρα στη Χιλή στο 39ο λεπτό επίσης, από την άσπρη βούλα, αλλά και το δρόμο της προς τη νίκη.

Για τον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν το 22ο γκολ στα προκριματικά του Μουντιάλ κι είναι - μαζί με τον Μέσι - οι πρώτοι σκόρερ τους διαχρονικά στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής!

Παρότι ο Αλέξις Σάντσες ισοφάρισε για τη «ρόχα» (54'), οι γηπεδούχοι επικράτησαν με γκολ του Μάξι Γκόμες στο τρίτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

Ωστόσο οι Χιλιάνοι διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε (για χέρι) υπέρ τους, πριν το γκολ του Γκόμες και στο φινάλε της αναμέτρησης περικύκλωσαν το διαιτητή...

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Ταμπάρες): Καμπάνια, Κάσερες, Κόατες, Γκοδίν, Βίνια, Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ (76' Αραμπάρι), Μπρίαν Ροντρίγκες (87' Γκόμες), Ντε Αρασκαέτα (76' Χόναταν Ροντείγκες), Ντε Λα Κρους (56' Νάντες), Σουάρες.
ΧΙΛΗ (Ρουέδα): Άριας, Ντίας Ουινκάλες, Σιεράλτα, Βέγκας, Ντίας (83' Ρόκο), Φουενσαλίδα (68' Πινιάρες), Βιδάλ, Μπαέσα, Αράνγκις, Βάργκας (68' Νταβίλα), Σάντσες.

Ρομέρο - Καρίγιο... 2-2 στην Ασουνσιόν

Τέλος παρά τα τέσσερα γκολ στην Ασουνσιόν το Παρααγουάη - Περού δεν είχε νικήτη. Τα τέρματα μάλιστα τα πέτυχαν δύο ποδοσφαιριστές. Οι Περουβιάνοι προηγήθηκαν με τον Καρίγιο (52'), αλλά ο Ρομέρο όχι μόνο ισοφάρισε (67') για την «αλμπιρόχα», αλλά την έβαλε μπροστά στο σκορ (81') πριν ο Καρίγιο διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα (85')

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Μπερίσο): Φερνάντες, Εσπινόλα, Γκόμες, Αλόνσο, Ριβέρος Γκαλεάνο, Κούμπας (63' Σάντσες), Χιμένες (81' Ορτίς), Αλμιρόν (90+3' Σανάμπρια), Βιλασάντι, Πέρες (63' Ρομέρο), Λεσκάνο (63' Μπομπαντίγια).
ΠΕΡΟΥ (Γκαρέκα): Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Άμπραμ, Τράουκο, Τάπια (87' Πένια), Καρίγιο (87' Λόπες), Ακίνο Σάντσες, Γιοτούν (87' Πόλο), Κουέβα (65' Φαρφάν), Ρουιντίας (74' Γκονσάλες).

1η αγωνιστική Προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου Ν. Αμερικής

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου

Παραγουάη - Περού 2-2
(67', 81' Ρομέρο / 52', 85' Καρίγιο)

Ουρουγουάη - Χιλή 2-1
(39' πεν. Σουάρες, 90+3' Γκόμες / 54' Σουάρες)

Αργεντινή - Εκουαδόρ 1-0
(13' πεν. Μέσι)

Σάββατο 10 Οκτωβρίου

Κολομβία - Βενεζουέλα (02:30)

Βραζιλία - Βολιβία (03:30)


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα