Iσπανία - Ελλάδα 1-1: Gracias amigo (highlights)

Με γκολ από πέναλτι του Τάσου Μπακασέτα  η εθνική Ελλάδας απέσπασε 1-1 από την Ισπανία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2022

Ανήμερα της επετείου της Επανάστασης του 1821, η Ελλάδα αναδείχθηκε -ανέλπιστα έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς- ισόπαλη 1-1 με την Ισπανία στη Γρανάδα και έκανε ξεκίνημα με το δεξί στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Προκριματικά Μουντιάλ: Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

Η ελληνική ομάδα παίζοντας κλειστή άμυνα άντεξε μισή ώρα. Στο 32΄η Ισπανία προειδοποίησε με το σουτ στο δοκάρι του Όλμο κι ένα λεπτό αργότερα ο Μοράτα από εξαιρετική πάσα του Κόκε και έξοδο τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Iσπανία - Ελλάδα: Το έξοχο γκολ του Μοράτα για το 1-0 (vid)

Στο ημίχρονο ο Φαν΄τ Σιπ προχώρησε σε δυο αλλαγές, ρίχνοντας στον αγώνα τους Τζόλη, Σιώπη αντί των Μάνταλου, Λημνιού σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα. Ωστόσο η εικόνα δεν άλλαξε.

Ισπανία - Ελλάδα: Πέναλτι ο Μασούρας, γκολ ο Μπακασέτας για το 1-1 (vid)

Όμως στο 56΄ένα κακό κοντρόλ και στη συνέχεια ένα ριψοκίνδυνο τάκλιν προ του Μασούρα του Μαρτίνεθ απέφερε πέναλτι από το οποίο ο Μπακασέτας σημείωσε το 1-1, στην πρώτη τελική προσπάθεια της Εθνικής μας.

Η κυριαρχία των Ισπανών στη συνέχεια έγινε ολοκληρωτική αλλά -με λίγη τύχη- η ελληνική άμυνα κράτησε ανέπαφη την εστία του Βλαχοδήμου και το τελικό σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή βρήκε τους Έλληνες να πανηγυρίζουν τον πολύτιμο βαθμό.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Λος Κάρμενες Γρανάδα

Ισπανία-Ελλάδα 1-1

Σκόρερ: 33΄ Μοράτα - 56΄πεν. Μπακασέτας

Διαιτητής: Γκουίντα (Ιταλία)

Κάρτες: Μαρτίνεθ - Ζέκα

Oι συνθέσεις

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Ράμος (46’ Ινίγο Μαρτίνεθ), Γκαρθία, Γκαγιά, Όλμο (65’ Πέδρι), Ρόδρι, Κόκε (72’ Ογιαρθάμπαλ), Τόρες (72’ Τιάγκο), Μοράτα, Κανάλες (65’ Χιλ)

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαντ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (80’ Κυριακόπουλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης, Μάνταλος (46’ Τζόλης), Λημνιός (46’ Σιώπης), Μασούρας (66’ Φορτούνης), Μπακασέτας (78’ Γιακουμάκης)

Δείτε τα highlights του αγώνα


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα