Ολλανδία - Δανία 4-2: Νικητής ήταν ένας και λεγόταν Κρίστιαν Έρικσεν!

Μετά από 287 ημέρες και την κατάρρευσή του στο Euro 2020, ο Κρίστιαν Έρικσεν επέστρεψε στην Εθνική Δανίας και σκόραρε στην φιλική ήττα με 2-4 από την Ολλανδία στο Άμστερνταμ.

Απόψε ήταν η βραδιά του! Την 26η Μαρτίου 2022 θα την θυμάται σε όλη του τη ζωή! Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης υποκλίθηκε στο μεγαλείο λεβεντιάς ενός ανθρώπου που κόντεψε να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 29 του χρόνια.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη φιλική νίκη της Ολλανδίας επί της Δανίας με 4-2 στο Άμστερνταμ. Μπορεί να κέρδισαν οι «οράνιε», αλλά όλα τα φλας έπεσαν πάνω στον 30χρονο πλέον Δανό άσο της Μπρέντφορντ.

Μετά από 287 ημέρες ο Έρικσεν ξανακλήθηκε στην Εθνική Δανίας, μπήκε στο ημίχρονο του αγώνα του Άμστερνταμ και μετά από δύο λεπτά σκόραρε! Η «Johan Cruyff Arena» σηκώθηκε στο πόδι και υποκλίθηκε στο μεγαλείο του.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Ολλανδία ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Άνοιξε το σκορ στο 16’ με τον Μπέρχβαϊν και η Δανία ισοφάρισε προσωρινά τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Βέστεργκααρντ (20’).

Ο Ακέ ξαναέδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 29’ και ο Ντεπάι στο 38’ με πέναλτι έγραψε το 3-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο «μίλησε» ο Έρικσεν στο 47’ και στο 71’ ο Μπέρχβαϊν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φλέκεν, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Ακέ (77’ Μαλάσια), Ντάμφρις, Κουπμάινερς, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Μπεργκχούις, Μπέρχβαϊν (77’ Μάλεν), Ντεπάι (77’ Χρούνεφελντ).

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Νέλσον, Βέστεργκααρντ (77’ Λάρσεν), Μπα (46’ Κρίστενσεν), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (24’ λ.τρ. Νόργκααρντ), Μέλε, Πόουλσεν (46’ Όλσεν), Λίνστορμ (46’ Έρικσεν), Βιντ (58’ Ντόλμπεργκ).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα