Ο Τσιμίκας στέλνει τις Eλπίδες στο Euro (vid)

Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού ήταν καθοριστικός στην εκτός έδρας νίκη της Ελπίδων κόντρα στην Τσεχία.

Σπουδαίο διπλό έκανε η Εθνική ομάδων των Ελπίδων που επικράτησε με σκορ 2-1 εκτός έδρας της αντίστοιχης της Τσεχίας και πλέον κρατάει σφιχτά το εισιτήριο της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο στην Ιταλία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στη σπουδαία νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν ο Κώστας Τσιμίκας. Με δικό του γκολ διαμορφώθηκε το τελικό 2-1 και η Ελλάδα πέρασε νικηφόρα από την Τσεχία. Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη προηγήθηκε στο 44’ με ένα έξοχο γκολ του Λημνιού, αλλά στο 50’ ήρθε η ισοφάριση από τον Τάκατς, ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Νικολάου, πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1.

Παρά το γεγονός πως η Ελλάδα πλήρωσε μία στιγμή ολιγωρίας αμέσως στάθηκε στα πόδια της και αντέδρασε. Στο 56’ ο Τσιμίκας δέχτηκε την πάσα έξω από την περιοχή κινήθηκε προς τον άξονα και έπιασε ένα φοβερό συρτό σουτ με το δεξί στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία και κάνοντας το 1-2 για την Ελλάδα. Την επόμενη αγωνιστική το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Κροατία στις 12 Οκτωβρίου και στις 16 του ίδιου μήνα τη Λευκορωσία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου με 22 βαθμούς και ακολουθεί με 19 η Κροατία. Στην τρίτη θέση με 13 βαθμούς έμεινε η Τσεχία.

ΤΣΕΧΙΑ: Στάνιεκ, Ματέγιου, Κούλιανεκ (67’ Τρούμπατς), Χάσεκ (67’ Κβετ), Πούλκραμπ, Τάκατς, Χέλεσιτς, Κραλ, Μάτουσεκ, Λίσκα, Λάντρα (79’ Ζάγιτς

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας, Πασαλίδης, Νικολάου, Καραχάλιος, Βέργος (64’ Κωτσόπουλος), Λάμπρου (74’ Μανθάτης), Ανδρούτσος, Χατζηδιάκος, Λημνιός (87’ Κυριακόπουλος).

Το 0-1 από τον Λημνιό

Το 1-2 από τον Τσιμίκα


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα