Η παθητική άμυνα και ο κλώνος του Φορτούνη

Η Εθνική στη Βουδαπέστη κατάφερε να πνιγεί (2-1) όχι στον Δούναβη αλλά σε μια κουταλιά νερό.

Η Ουγγαρία έκανε 7 σουτ προς την εστία σε όλο το ματς από τα οποία τα πέντε ήταν στη φάση διαρκείας που εκτυλίχθηκε στο δίλεπτο 42΄-43΄ στην περιοχή του Μπάρκα, διάστημα στο οποίο είδαμε μια επίμονη πολιορκία με αλλεπάλληλους μαγιάρικους κανονιοβολισμούς προς τα ελληνικά τείχη που μόνο γερά δεν αποδείχθηκαν.

Και ήταν αυτό ένα σημείο που κατέδειξε την αδυναμία των Ελλήνων παικτών να παίζουν συντονισμένη άμυνα στο σετ παιχνίδι, απέναντι σε ένα αντίπαλο που επιτίθετο κατά κύματα, έχοντας ανεβάσει στο γήπεδο την πλειοψηφία του στρατού του. Διότι η άμυνα δεν γίνεται μόνο με τους μπακ, άντε και τους δυο αμυντικούς χαφ της ομάδας. Σε αυτή πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι παίκτες.

Και δεν φτάνει να παίζουν άμυνα αλλά και να παίζουν επιθετική άμυνα ώστε να μην αφήνουν τους αντιπάλους ούτε στιγμή να βρεθούν σε θέση βολής, σταματώντας τους έγκαιρα, ή ακόμη καλύτερα, κλέβοντάς τους την μπάλα για να ξεχυθούν στην αντεπίθεση. Αντί αυτού είδαμε στη συγκεκριμένη φάση παίκτες να γυρίζουν την πλάτη και παίκτες να έχουν τα χέρια στη μέση.

Ε, πόσα σουτ να εξουδετερώσει ο Μπάρκας. «Έπιασε» ένα, έπιασε δυο, έπιασε τρία, στο τέλος νικήθηκε από τη ρουκέτα εδάφους-αέρος που εξαπέλυσε ο Κλάινχαϊσλερ. Και ήταν εντέλει αυτό το γκολ που έκρινε το παιχνίδι αφού ούτε οι αλλαγές που έκανε ο Σκίμπε στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο των Μήτρογλου, Λυκογιάννη αντί των Δώνη και Τζαβέλλα (η 3η αυτή του Οικονόμου αντί του Μανωλά ήταν αναγκαστική και δεν μετράει τακτικά) έφεραν κάποιο αποτέλεσμα.

Θα μπορούσε ίσως να έρθει η ισοφάριση σε μια από τις στατικές φάσεις-από τις αρκετές που είχε η εθνική και στο δεύτερο μέρος- αλλά ο Ούγγρος τερματοφύλακας έκανε καλά τη δουλειά του όποτε χρειάστηκε. Στις άλλες στάθηκε απλά τυχερός καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ.

Κοντολογίς, η εθνική παρουσίασε και στο δεύτερο παιχνίδι της στο Nations League τις αδυναμίες που εμφάνισε στο πρώτο κόντρα στην Εσθονία. Αυτή τη φορά όμως εκτός από την απουσία του φορ και την παθητική άμυνα που αναλύσαμε, φάνηκε και η γύμνια στη δημιουργία, καθώς δεν γίνεται να τα κάνει όλα ο Φορτούνης, εκτός κι αν ο Σκίμπε βρει τρόπο να τον... κλωνοποιήσει.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα