Σαουθγκέιτ: «Δεν καταλαβαίνω τις αποδοκιμασίες στον Χέντερσον»

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει την αποδοκιμασία που έτυχε ο Τζόρνταν Χέντερσον στο Γουέμπλεϊ κατά την νίκη της Εθνικής Αγγλίας επί της Αυστραλίας.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον αποδοκιμάστηκε από μερίδα του κοινού του Γουέμπλεϊ, καθώς αντικαταστάθηκε μετά από μία ώρα κατά την διάρκεια της φιλικής νίκης της Εθνικής Αγγλίας επί της Αυστραλίας με 1-0 την Παρασκευή, στην πρώτη εμφάνιση του μέσου στο εθνικό στάδιο μετά τη μετακίνησή του από τη Λίβερπουλ στην ομάδα της Saudi Pro League Αλ-Έτιφακ το καλοκαίρι.

Η απόφαση του 33χρονου να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία προκάλεσε επικρίσεις μετά την προηγούμενη συμμαχία του για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Ο Σάουθγκεϊτ έχει επίσης αμφισβητηθεί για το αν θα συνεχίσει να επιλέγει τον Χέντερσον λόγω του επιπέδου της SPL, αλλά έχει βρεθεί και στις δύο κλήσεις της Εθνικής Αγγλίας μετά την μεταγραφή του.

«Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω», δήλωσε ο Σάουθγκεϊτ. «Είναι παίκτης που έχει 79 συμμετοχές με την Αγγλία, η αφοσίωσή του και αυτό που έχει προσφέρει στην Αγγλία είναι εξαιρετικό, ο ρόλος του μέσα στην ομάδα εντός και εκτός γηπέδου είναι πρωτοφανώς σημαντικός.

Είναι αυτός που έχει πάρει υπό την προστασία του τύπους όπως ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ... είναι ένα λαμπρό πρότυπο στον επαγγελματισμό του.

Κάποιοι αποφάσισαν να γιουχάρουν, πραγματικά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο.

Βλέπουμε όλα τα παιχνίδια (στη Σαουδική Αραβία). Νομίζω ότι ένωσε τα πράγματα και κράτησε τα πράγματα ενωμένα για αρκετό διάστημα σήμερα. Δεν είχαμε τόσους πολλούς σωματικά δυνατούς παίκτες στο γήπεδο σήμερα. Χρειάζεσαι ηγεσία.».

Ο Χέντερσον ήταν ένας από τους παίκτες της SPL που εμφανίστηκαν σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, υποσχόμενος την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Σαουδικής Αραβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034. Ο Σάουθγκεϊτ απέρριψε ότι αυτό αποτελούσε δικαιολογία για τους οπαδούς της Αγγλίας να τον αποδοκιμάσουν.

«Τι σχέση έχει αυτό με την υποστήριξη ενός τύπου που φοράει τη φανέλα της Αγγλίας;». πρόσθεσε ο Σάουθγκεϊτ. «Δεν ξέρω πραγματικά πού οδηγούμαστε με τα πάντα.

Δεν το καταλαβαίνω. Ξέρω τι το δημιούργησε και ξέρω γιατί συνέβη, αλλά δεν μου φαίνεται λογικό σε έναν παίκτη που δίνει την καρδιά και την ψυχή του για να παίξει για την Αγγλία, γιατί να τον γιουχάρεις; Δεν βοηθάει ούτε τον ίδιο ούτε την ομάδα».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα