Γαλλικό φιλικό «καρέ» (4-1) στη Σκωτία!

Η Γαλλία επιβλήθηκε άνετα της Σκωτίας, με 4-1, σε φιλική αναμέτρηση με τους Παβάρ (2), Εμπαπέ και Κομάν σκόρερς.

Άνετα κι απλά η Γαλλία επιβλήθηκε της Σκωτίας στο «Πιερ Μορουά» σε φιλική αναμέτρηση.

Η τελευταία αντίπαλος της εθνικής μας στον προκριματικό όμιλο του Εuro 2024 (απ' όπου πέρασε ως πρώτη κι «αψεγάδιαστη»...) διέλυσε του «χαϊλάντερς» (που επίσης έχουν προκριθεί στα τελικά) με 4-1!

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν έκανε πολλές δοκιμές στην ενδεκάδα και παρότι η επόμενη αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2024 βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Μπίλι Γκίλμουρ στο 11', έφερε άμεσα τα πάνω κάτω.

Ο Μπενζαμέν Παβάρ με δύο γκολ σε έξι λεπτά είχε κάνει την ανατροπή κι έγινε ο πρώτος Γάλλος που πετυχαίνει δύο τέρματα με κεφαλιά στο ίδιο παιχνίδι από τον Ζινεντίν Ζιντάν στον τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με πέναλτι έγραψε το 3-1 λίγο πριν από το τέλος του 1ου μέρους φτάνοντας τα 43 διεθνή τέρματα και πλησιάζοντας στο ένα τον Αντουάν Γκριεζμάν στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ.

Ο επιθετικός της Ατλέτικο συνέχισε το σερί εμφανίσεων που συνιστά και παγκόσμιο ρεκόρ, αυξάνοντας το σε 82 αγώνες από τον Μάιο του 2016, ωστόσο δεν σκόραρε, ούτε ο κορυφαίος σκόρερ της χώρας, Ολιβιέ Ζιρού, που βρέθηκε στο βασικό σχήμα.

Αυτός που εν τέλει πέτυχε το τελευταίο γκολ του αγώνα ήταν ο Κίνγκσλεϊ Κομάν (70')_, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 65' στη θέση του Ουσμάν Ντεμπελέ.

Η σύνθεση της Γαλλίας: Μενιάν, Κλος, Παβάρ, Κονατέ (87' Λουκεμπά), Τ. Ερναντέζ, Καμαβινγκά, Τσουαμενί (76' Καμαρά), Ντεμπελέ (65' Κομάν), Γκριεζμάν (77' Φοφανά),Εμπαπέ (87' Κολό Μουανί), Ζιρού (65' Μ. Τουράμ).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα