Ο «κάπτεν» Φορτούνης και οι «διορθωτικές αλλαγές» Μασούρας, Κουλούρης

Η «γαλανόλευκη» σωστά ξεκινάει πλέον από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, ωστόσο δύο παίκτες που θα έπρεπε να είναι βασικοί και αναντικατάστατοι, μετατράπηκαν σε «διορθωτικές αλλαγές» από το τεχνικό τιμ της Εθνικής.

Τα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Euro 2020 άφησαν γλυκιά... γεύση στους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους, αλλά και αρκετή τροφή για συμπεράσματα ενόψει της κρίσιμης συνέχειας.

Έστω κι αν το Λιχτενστάιν αποτελεί παραδοσιακά μία από τις πλέον αδύναμες ευρωπαϊκές ομάδες, εντούτοις τα πρώτα δείγματα... γραφής της «γαλανόλευκης» στη συγκεριμένη αναμέτρηση έδειξαν τουλάχιστον τις προθέσεις του Άγγελου Αναστασιάδη και των συνεργατών του ως προς τον βασικό κορμό της «νέας Εθνικής» που κλήθηκε να χτίσει ο καινούργιος εκλέκτορας.

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η Εθνική ομάδα του 2019 ξεκινάει και τελειώνει με τον Κώστα Φορτούνη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αποτελεί τον κινητήριο μοχλό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και δείχνει να ανταποκρίνεται περίφημα.

Σε αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι ο Αναστασιάδης του έχει δώσει την ελευθερία κινήσεων που απολαμβάνει και στον Ολυμπιακό, έτσι ο «κάπτεν» Φορτούνης δημιουργεί, πασάρει και σκοράρει ήδη με θαυμαστή συνέπεια. Όπως κάνει και με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Παράλληλα, ο πολύπειρος τεχνικός θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό και σε άλλους νυν και πρώην «ερυθρόλευκους» παίκτες, όπως ο Σιόβας, ο Κούτρης, ο Σάμαρης και ο Κολοβός. Το ίδιο θα ίσχυε και για τον Μήτρογλου, αν ο παλιός στράικερ του Ολυμπιακού και νυν της Γαλατασαράι δεν τραυματιζόταν στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα στο Βαντούζ.

Μέχρι εδώ, όλα καλά. Αν σε αυτή την εξίσωση της «γαλανόλευκης» ενδεκάδας έμπαιναν εξαρχής και οι Γιώργος Μασούρας, Ευθύμης Κουλούρης, τα αποτελέσματα ίσως να ήταν ακόμα καλύτερα για την Εθνική ομάδα.

Ο πρώτος, με το που πάτησε το χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης», έδειξε ότι όχι μόνο αντέχει το βάρος μιας φανέλας όπως αυτή του Ολυμπιακού, αλλά είναι «έτοιμος από καιρό» να αποτελέσει βασικό στέλεχος της ομάδας που κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την ίδρυσή της.

Ο Μασούρας απέδειξε αμέσως ότι ισχύει ακριβώς το ίδιο και για την Εθνική ομάδα, όντας εξαιρετικός στον αγώνα με το Λιχτενστάιν και αλλάζοντας άμεσα την εικόνα της με το που μπήκε στο β' μέρος του ματς με τη Βοσνία.

Όσο για τον δεύτερο; Πολύ απλά διανύει μακράν την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, σκοράροντας... κατά ριπάς σε ελληνικό πρωτάθλημα (16 γκολ), Κύπελλο (5 γκολ) και ακόμα-ακόμα Ευρώπη (1 γκολ στα 2 ματς που έδωσε ο Ατρόμητος στο Europa League). Παράλληλα, είναι «πραγματικός» σέντερ φορ, καθαρό «9άρι» όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο.

Γι' αυτό και -ελλείψει Μήτρογλου- θα έπρεπε επίσης να είναι βασικός και αναντικατάστατος στο αρχικό σχήμα της «γαλανόλευκης». Τουλάχιστον για όσο λείπει ή δεν βρίσκεται στην επιθυμητή κατάσταση ο Μήτρογλου.

Προς Θεού, δεν έχουμε... προσωπικά με τον Τάσο Δώνη. Αν μη τι άλλο το παιδί δείχνει αξιέπαινη διάθεση και τεχνική κατάρτιση, έχοντας «ματώσει» τη φανέλα και στα δύο παιχνίδια που έπαιξε. Όπως και να το κάνουμε, όμως, δεν είναι «καθαρόαιμος» φορ περιοχής...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα