Copa America 2019: Βραζιλία - Παραγουάη 0-0 (4-3), στα πέναλτι πανηγύρισε η «σελεσάο» (vid)

Με δέκα έπαιζε από το 58' η Παραγουάη - Πρόκριση για τη «σελεσάο» με VAR, ευκαιρίες και τον Φιρμίνιο να προκαλεί προς στιγμήν... εμφράγματα

Copa America 2019 και μια Βραζιλία που βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο. Τελικά χαμογέλασε απέναντι στην Παραγουάη της οποίας επικράτησε 4-3 στα πέναλτι μετά το 0-0 στον κανονικό αγώνα.

«Χλιαροί» οι Βραζιλιάνοι στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο δεύτερο. Απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα στο 58' όταν ο Φαμπιάν Μπαλμπουενά είδε την κόκκινη κάρτα διότι ανέτρεψε τον Φιρμίνιο. Εντός περιοχής έδειξε αρχικά ο διαιτητής που υπέδειξε το πέναλτι, εκτός είπε το VAR και ορθώς δεν υπήρξε ποτέ πέναλτι.

Ο χρόνος περνούσε, η Βραζιλία πίεζε αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Ο Γουίλαν στο 90' έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και το ματς στα πέναλτι.

Ο Αλισον απέκρουσε το το πρώτο σουτ του Γκόμες, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο αστόχησε και έστειλε τους Βραζιλιάνους -ευτυχώς γι' αυτούς προς στιγμήν- στην... κόλαση για να τους στείλουν τελικά στον παράδεισο ο Ντερλίς Γκονσάλες που έστειλε την μπάλα άουτ και ο Γκαμπριέλ Ζεσούς που σκόραρε και σφράγισε την πρόκριση.

Τα πέναλτι

Γκόμες (Παραγουάη): Απόκρουση Αλισον, 0-0

Γουίλιαν (Βραζιλία): Γκολ, 0-1

Αλμιρόν (Παραγουάη): Γκολ, 1-1

Μαρκίνιος (Βραζιλία): Γκολ, 1-2

Βαλντές (Παραγουάη): Γκολ, 2-2

Κοουτίνιο (Βραζιλία): Γκολ, 2-3

Ρόχας (Παραγουάη): Γκολ, 3-3

Φιρμίνο (Βραζιλία): Αουτ, 3-3

Γκονσάλες (Παραγουάη): Αουτ, 3-3

Γκαμπριέλ Ζεσούς (Βραζιλία): Γκολ, 3-4

Οι καλύτερες φάσεις τα πέναλτι:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Αλισον, Ντάνι Αλβες (84’ Λούκας Πακετά), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Φιλίπε Λουίς (46’ Αλεξ Σάντρο), Αρτούρ, Αλαν (71’ Γουίλιαν), Γκαμπριέλ Ζεσούς, Κοουτίνιο, Εβέρτον, Φιρμίνο.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Φερνάντες, Πίρις, Μπαλμπουένα, Γκόμες, Αλόνσο, Πέρες (74’ Ρόχας), Σάντσες (78’ Εσκομπάρ), Ορτίς, Αρσαμέντι (61’ Βαλντές), Αλμιρόν, Γκονσάλες.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα