Ο Μπάμπελ «κάρφωσε» Ρόμπεν, Φαν Πέρσι, Σνάιντερ και Φαν Ντερ Φάαρτ

Ο Ράιαν Μπάμπελ έβγαλε τα... άπλυτα της εθνικής Ολλανδίας του 2010 και κατηγόρησε για βεντετισμό και εγωισμούς τους Ρόμπεν, Φαν Πέρσι, Σνάιντερ και Φαν Ντερ Φάαρτ

Αποκαλυπτικός ήταν σε δηλώσεις του ο διεθνής Ολλανδός επιθετικός Ράιαν Μπάμπελ, ο οποίος σκόραρε δις στην χθεσινή νικηφόρα (4-0) αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος με αντίπαλο την Εσθονία στο Ταλίν στον τρίτο προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο διεθνής άσος εξέφρασε την άποψή του πως οι «οράνιε» του 2019 είναι καλύτεροι από την ομάδα του 2010 που έφτασε ως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής, στην ήττα με 1-0 από την Ισπανία, ενώ παράλληλα έβγαλε… στη σέντρα τους Άριεν Ρόμπεν, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, Γουέσλεϊ Σνάιντερ και Ραφαέλ Φαν ντερ Φάαρτ, κατηγορώντας τους για βεντετισμό και εγωισμούς στο εσωτερικό των «οράνιε».

«Είχαμε τη μάχη των Big Four εκείνη την εποχή. Από την εμπειρία μου, όλοι ήθελαν να είναι το Νο 1 στην ομάδα. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, πιστεύω πως αυτή η Ολλανδία είναι περισσότερο ομάδα από εκείνη του 2010. Δεν νομίζω ότι τώρα υπάρχουν εγωπαθείς παίκτες στην ομάδα. Ο ένας δίνει πάσα στον άλλο, του επιτρέπει να σκοράρει. Είναι το σύνολο που ξεχωρίζει, δεν υπάρχει κάποιος που να ξεχωρίζει και να είναι πάνω από τους άλλους», είπε αρχικά σε συνέντευξή του στην «Voetbal International».

Ο Μπάμπελ, που το 2010 δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο Μουντιάλ, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό από την τελική φάση της διοργάνωσης: «Θυμάμαι μία στιγμή στον τελικό όπου ο Άριεν Ρόμπεν βγήκε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας. Ο Κασίγιας σχεδόν τον γκρέμισε, έχοντας στο μυαλό του πως συνήθως έπεφτε ο Ρόμπεν. Εάν το είχε κάνει αυτό, θα είχαμε παίξει απέναντι σε 10 για τη συνέχεια του αγώνα και ίσως να νικούσαμε. Όμως ο Ρόμπεν δεν έπεσε γιατί ήθελε να σκοράρει. Είναι μία λεπτομέρεια που την αναδεικνύω αυτή τη στιγμή, ίσως όμως ο Άριεν να μη σκεφτόταν τότε το ομαδικό συμφέρον και να ήθελα απλά να σκοράρει. Ίσως τέτοια πράγματα να ήταν το 5% που μας έλειπε για να γίνουμε τότε παγκόσμιοι πρωταθλητές».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα