Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Η στιγμή που περίμενε ο Φορτούνης έφτασε

Ο Κώστας Φορτούνης θα είναι στο αρχικό σχήμα στον επαναληπτικό του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ στο Λονδίνο (18/3, 19.55) και έχει μία σειρά από λόγους που ανυπομονεί να πατήσει το χορτάρι του «Emirates».

Ο Βαλμπουενά βγήκε νοκ άουτ από τη ρεβάνς με την Άρσεναλ και αναπόφευκτα ο κλήρος πέφτει πάνω στον Κώστα Φορτούνη. Ακόμα και να ξεπερνούσε πάντως τον τραυματισμό του ο Γάλλος, πάλι ο Φορτούνης θα ήταν εκείνος που θα έπαιρνε φανέλα βασικού στο «Emirates».

Η στιγμή που περίμενε ο Θεσσαλός χαφ έφτασε. Εδώ και πολύ καιρό περίμενε να του δοθεί η συγκεκριμένη ευκαιρία, να πάρει φανέλα βασικού σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και να δείξει στον Μαρτίνς ότι μπορεί να τον υπολογίζει περισσότερο στα ματς που οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες.

Στα δύο παιχνίδια με την Αϊντχόφεν και στο πρώτο ματς με την Άρσεναλ στο Φάληρο, ο Μαρτίνς προτίμησε τον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος είχε μία ασίστ στο 4-2 επί της Αϊντχόφεν στο γκολ του Μπουχαλάκη, αλλά σε γενικές γραμμές δεν έπαιξε σε πολύ υψηλές στροφές, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε μία περίοδο δίχως να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ο Φορτούνης λοιπόν επιστρέφει σε ένα γήπεδο, στο οποίο συστήθηκε για πρώτη φορά στο αγγλικό κοινό. Τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε κάνει... όργια στο «Emirates» στο διπλό που είχε πάρει ο Ολυμπιακός με 3-2, έχοντας τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του. Σε εκείνο το ματς μάλιστα είχε σκοράρει με απευθείας κόρνερ, ασχέτως αν η UEFA το είχε «χρεώσει» ως αυτογκόλ του Οσπίνα.

Επίσης, το «Emirates» έχει και άλλη μία ιδιαιτερότητα για τον Φορτούνη. Πέρσι δεν είχε βρεθεί στην θρυλική πρόκριση με τον Ελ Αραμπί στο φινάλε της παράτασης, λόγω του... στραβώματος που είχε στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που είχε προηγηθεί, επειδή ο Μαρτίνς δεν τον είχε χρησιμοποιήσει καθόλου.

Η μοίρα ξαναφέρνει το «Emirates» στο δρόμο του Φορτούνη, με την ελπίδα όλων στον Ολυμπιακό να ζήσει ανάλογες στιγμές με αυτές που έζησε στις προηγούμενες δύο επισκέψεις του.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα