Ολυμπιακός: Ναι στον ενθουσιασμό, ναι και στην προσοχή

Ο Ολυμπιακός πάει στο αποψινό (19/8, 22:00) ματς με την Σλόβαν με στόχο να βάλει γερά θεμέλια πρόκρισης. Τι πρέπει να έχει πέραν του ενθουσιασμού και ο κρίσιμος ρόλος του Ελ Αραμπί. 

Υπάρχει ένα κλίμα πείσματος και αποφασιστικότητας στον Ολυμπιακό για τον σημερινό (19/8, 22:00) πρώτο αγώνα με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, με στόχο να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν στα ματς με την Λουντογκόρετς και να γίνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Πολύ καλά κάνουν Μαρτίνς και παίκτες και θέλουν να βγάλουν αντίδραση, κάτι φυσιολογικό να νιώθουν μετά την απογοήτευση για τη χαμένη ευκαιρία πρόκρισης στο Champions League. Παρεμπιπτόντως χθες (18/8) το βράδυ στη Σουηδία η Μάλμε έδειξε ότι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος στα play off με το 2-0 επί της Λουντογκόρετς. Αλλά αυτό ήταν γνωστό αφού οι φορμαρισμένοι Σουηδοί με αγωνιστικό ρυθμό απέκλεισαν την Ρέιντζερς που δεν είχε ματς στα πόδια της.

Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός πρέπει πια να σκέφτεται μόνο το Europa League, διοργάνωση στην οποία και καλά χρήματα μπορεί να βγάλει και διάκριση να έχει. Η Σλόβαν σίγουρα είναι αντίπαλος στα μέτρα του, αλλά δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο ενθουσιασμός. Να κυριαρχήσει ο Ολυμπιακός!

Δύο πράγματα χρειάζονται προσοχή. Να μην αγχωθεί η ομάδα εάν η πίεση από την αρχή δεν αποφέρει κάποιο γρήγορο γκολ. Η υπομονή και η ψυχραιμία, η προσήλωση στο πλάνο, είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Όπως επίσης και να έχει συνεχώς το νου της στις αντεπιθέσεις των Σλοβάκων που εκτός από τον Βάις έχουν κι άλλους επικίνδυνους παίκτες μπροστά. Ο Νιγηριανός Εντί, οι Σέρβοι τους, ο διεθνής Τσέχος Ζρμχαλ (που μπορεί να παίξει αριστερό μπακ ή μπακ-χαφ αν πάει τελικά σε τρεις στόπερ ο προπονητής). Άλλωστε η Σλόβαν έχει σκοράρει φέτος στα 8 από τα 9 παιχνίδια της (μόνο στο 0-0 με την Γιουνγκ Μπόις στην Μπρατισλάβα δεν τα κατάφερε).

Η ενδεκάδα θα έχει πολλά νέα πρόσωπα, αλλά κομβικός θα είναι ο Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός άρχισε να παίρνει μπροστά με το γκολ στη Βουλγαρία από το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε. Ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά από αυτόν, ειδικά από τη στιγμή που οι άλλοι φορ είναι ανενεργοί. Ο Χασάν έβγαλε πρόβλημα, ο Τικίνιο δεν είναι έτοιμος. Να θυμίσουμε ότι σε περίπτωση που χρειαστεί εφεδρική λύση για την κορυφή της επίθεσης μπορεί να παίξει εκεί ο Ονιεκούρου που το έχει κάνει αρκετές φορές στην καριέρα του, όπως φυσικά και ο Μασούρας.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα