Μπέρνλι: Η πόλη που καμαρώνει για τα κανάλια και την ομάδα της!

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Μπέρνλι σε διπλά παιχνίδια με στόχο να πάρει από τους Άγγλους την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και το fosonline σας ταξιδεύει στην βρετανική πόλη. 

Στις εκβολές των ποταμών Μπρουν και Κάλτερ στo Λανκασάιρ της Αγγλίας βρίσκεται η πόλη του Μπέρνλι, ένας τόπος στον οποίο κατοικούν 73.500 κάτοικοι. Στην ανατολή συνορεύει με το Μπλάκμπερν, ενώ δυτικά βρίσκεται μόλις 40 χιλιόμετρα από το Πρέστον.

Προσφέρεται για ανθρώπους με χόμπι όπως η πεζοπορία, η ιππασία, το windsurf, το καγιάκ και το γκολφ, αφού τα καταπράσινα πάρκα του και οι ποταμοί της πόλης δεν αφήνουν κανέναν άνθρωπο να πλήττει κατά την παραμονή του εκεί.

Είναι ένα μέρος που βοηθάει τον επισκέπτη να «ξεφεύγει» λίγο από την καθημερινότητά του. Οι χαλαροί της ρυθμοί, τα κανάλια και οι πανέμορφες τοποθεσίες που συλλαμβάνει το μάτι, γεμίζουν όποιον βρεθεί στο Μπέρνλι με έντονες αναμνήσεις και σίγουρα οι δραστηριότητες που προσφέρει το μέρος στα κανάλια και στους ποταμούς δίνουν την αίσθηση ότι οι διακοπές μπορεί να είναι ωραίες ακόμα και με βροχή!

Η «σταχτοπούτα» του Europa League έχει φτάσει σε προημιτελικό του πρωταθλητριών

Μπορεί τις τελευταίες δεκαετίες η Μπέρνλι να μην έχει κάνει το ξέσπασμά της στην Αγγλία, όμως παλιότερα ο σύλλογος έχει γνωρίσει επιτυχίες τόσο στην Αγγλία, όσο και στην Ευρώπη. Έχει κατακτήσει δύο φορές το πρωτάθλημα (1920-1921 και 1959-1960) και μια το κύπελλο το 1914, ενώ το 1961 είχε βρεθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Στην Premier League επανήλθε το 2009 έπειτα από μακρύ διάστημα απουσίας στις μικρότερες κατηγορίες και την περσινή σεζόν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League, εκεί που πλέον καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού. Οι φίλοι της ομάδας την αποκαλούν «Κλάρετς» λόγω των χρωμάτων στη φανέλα της που είναι το μπορντό και το μoβ.

Χρησιμοποιεί για έδρα της το «Τερφ Μουρ» χωρητικότητας 21.401 θεατών. Πρόκειται για κλασική αγγλική ομάδα, με καλή φυσική κατάσταση που επιχειρεί να «πνίγει» τον αντίπαλό της στα πρώτα λεπτά των δύο ημιχρόνων. Στο Europa League είναι «σταχτοπούτα», όμως το γεγονός ότι απέκλεισε την Μπασακσεχίρ, μια ομάδα με μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου στο ρόστερ της, την καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη αν δεν την προσέξει ο αντίπαλος.

Το κλειστό κλαμπ της ποδοσφαιρικής Μπέρνλι

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι σε ένα κλειστό κλαμπ ομάδων που έχουν πετύχει ένα σπουδαίο κατόρθωμα: Έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα και στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας. Οι άλλες ομάδες που το έχουν καταφέρει αυτό είναι οι Πρέστον Νορθ Εντ και η Γουλβς.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα