Η μοναξιά του Θρύλου

Ο Ολυμπιακός των χιλίων προβλημάτων και των πολλών απουσιών έδειξε αυτήν τη φορά ψυχή και πάθος και πήρε πανάξια την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Τι κι αν συμπλήρωσε τέσσερα ματς σε προκριματικά χωρίς νίκη (τρεις ισοπαλίες και μία ήττα), τι κι αν είχε να παίξει ρεβάνς στην Μπρατισλάβα με πολλές απουσίες, τι κι αν έχασε παίκτες με τραυματισμούς και στη χθεσινή ρεβάνς θρίλερ. Έμεινε όρθιος, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποβάλει ακόμη τις αμυντικές ασθένειές του. Και, φυσικά, παρά το γεγονός ότι έπαιξε πάλι με τη φωτιά, αυτήν τη φορά δεν κάηκε. Τι να πεις όταν προηγήθηκε δύο φορές, έμεινε ο αντίπαλος με δέκα παίκτες κι όμως, ισοφαρίστηκε δύο φορές, με αποτέλεσμα να πάρει την πρόκριση χάρη στον Βατσλίκ και τον Βαλμπουενά, που έβγαλε από πάνω του το περσινό βάρος με τη Λουντογκόρετς…

Ο Ολυμπιακός έμεινε πάλι μόνος του στην Ευρώπη. Και για τους υπόλοιπους Έλληνες Ευρωπαίους, ισχύει ξανά το… κλείστε τα σύνορα ή φτιάξτε ομάδες να μπορούν να στέκονται αξιοπρεπώς στην Ευρώπη και να μην αποκλείονται με το καλημέρα από τα… χωριά της «γηραιάς ηπείρου». Από δικαιολογίες ως Έλληνες έχουμε πολλές. Με πρώτη τη διαιτησία, που όταν δεν κερδίζουμε μας κυνηγάει πάντα. Όμως έτσι έχουμε μάθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να ζούμε με τα ψέματα και με παραμύθια που οι Ευρωπαίοι δεν αναγνωρίζουν, καθώς η φιλοσοφία τους για το σπορ είναι εντελώς διαφορετική από τη δική μας. Εδώ έχουμε μάθει να σκοτωνόμαστε κυριολεκτικά και μεταφορικά μεταξύ μας, να αποθεώνουμε προέδρους επειδή υπερίσχυσαν άλλων στους διαδρόμους κάθε ποδοσφαιρικής αρχής, να ειρωνευόμαστε αδύναμους αντιπάλους στην Ευρώπη, να ειρωνευόμαστε ακόμη και το Κόνφερενς Λιγκ και πολλά ακόμα, τα οποία λουζόμαστε κάθε χρόνο, αλλά μυαλό δεν βάζουμε.

Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός δεν έκανε γκολ τις μεγάλες ευκαιρίες που είχε στο πρώτο μέρος. Αν μάλιστα ο Σπόραρ είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα εξ επαφής μόλις στο 2’, τώρα θα μιλούσαμε εντελώς διαφορετικά. Όμως με τα «αν» δεν παίζεται ποδόσφαιρο και οι «πράσινοι», που μετά το γκολ έμειναν από δυνάμεις δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολη ανατροπή και στο τέλος έχασαν και τη νίκη γοήτρου. Πέρα από όμως από το τι συνέβη συνολικά στα δύο ματς, ο Παναθηναϊκός έχασε κατά το ήμισυ την πρόκριση από το γεγονός ότι η διοίκησή του άργησε πολύ να κάνει μεταγραφές και να ενισχύσει την ομάδα.

Φυσικά και χθες οι γραφικότητες α λα ελληνικά συνεχίστηκαν με τα «πράσινα» ποσταρίσματα για τη διαιτησία την ώρα του αγώνα. Πάντως η ΟΥΕΦΑ δεν επηρεάζεται ούτε ασχολείται με τέτοιου είδους πρακτικές. Φαντάζεστε, όμως, τι θα γίνει στο πρωτάθλημα…

Στο «Κλ. Βικελίδης» το δοκάρι του Πάλμα θα μπορούσε να δώσει σημαντικό αβαντάζ για την ανατροπή στον Άρη, αλλά δυστυχώς η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Παρ’ όλα αυτά, ο Άρης ευτύχησε να προηγηθεί στο 60’ με πέναλτι και παράλληλα να μείνει με παίκτη περισσότερο στο γήπεδο. Και αντί να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να κυνηγήσει μεθοδικά και με καθαρό μυαλό το 2-0, ήταν εκείνος που δέχθηκε την ισοφάριση από τον πλέον αξιόπιστο Ισραηλινό σκόρερ, τον Ζάχαβι, και η οποία ουσιαστικά τελείωσε νωρίτερα την υπόθεση πρόκριση. Το 2ο γκολ του Άρη έδωσε κάποιες ελπίδες για να πάει το ματς στην παράταση, αλλά πλέον οι Θεσσαλονικείς είχαν ξεμείνει από δυνάμεις.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα