Άνεση ή... παγίδα;

Τελικά τι συμφέρει τον Ολυμπιακό; Να βρεθεί στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League και να ξεκινήσει στις 10 Αυγούστου τις υποχρεώσεις του ή να περιμένει τις «καραμπόλες» με τα αποτελέσματα της Ρόμα (σ.σ. να πάρει το Europa και να βγει έστω 6η στη Serie A), ώστε να περάσει απευθείας στα πλέι οφ της διοργάνωσης και να αρχίσει το ευρωπαϊκό του «οδοιπορικό» στις 24 Αυγούστου;

Ίσως ορισμένοι από εσάς να χαρακτηρίζατε ανόητο το ερώτημα. Δεν έχετε άδικο... Προσέξτε όμως τι μπορεί να συμβεί. Ο Ολυμπιακός αν παίξει στα πλέι οφ, τότε θα έχει στα πόδια του μόλις ένα επίσημο παιχνίδι, αυτό του πρωταθλήματος στις 19 Αυγούστου. Στον συγκεκριμένο γύρο θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδες από λίγκες που όχι μόνο θα έχουν ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις νωρίτερα αλλά θα έχουν κάνει σέντρα στα πρωταθλήματά τους από τις αρχές Αυγούστου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ναι μεν στον Ολυμπιακό θα δοθεί η δυνατότητα να κερδίσει χρόνο στην προετοιμασία του και στις μεταγραφικές του κινήσεις, αλλά δεν θα έχει τον αγωνιστικό ρυθμό των αντιπάλων που θα συναντήσει στα πλέι οφ.

Κατά κάποιον τρόπο είναι... ευχή και κατάρα να βολέψουν τον Ολυμπιακό τα αποτελέσματα της Ρόμα στο Europa και στη Serie A φέτος, έτσι ώστε να κερδίσει έναν γύρο. Εννοείται ότι η απευθείας παρουσία του στα πλέι οφ του Europa League τού εξασφαλίζει μίνιμουμ τη συμμετοχή του στους ομίλους του Conference, καθώς σε περίπτωση αποκλεισμού του θα βρεθεί στην τρίτη διοργάνωση της UEFA. Αν πάει στον γ’ προκριματικό του Europa, δεν έχει εξασφαλισμένο τον όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το νόμισμα λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει δύο όψεις και τα αποτελέσματα θα δείξουν ποια «ανάγνωση» επικράτησε. Αν θέλετε την άποψή μας, είναι προτιμότερο να γλιτώσει έναν γύρο ο Ολυμπιακός, αλλά με την προϋπόθεση ότι οι Πειραιώτες να έχουν φροντίσει να πραγματοποιήσουν το 90% των μεταγραφών τους έως τότε. Σκοπός είναι να παραταχθούν με όσο το δυνατόν περισσότερα «όπλα» στα πλέι οφ, τα οποία δεν θα είναι εύκολα σε καμία περίπτωση, και να προκριθούν στους ομίλους του Europa για να αποφευχθεί και η κλασική μουρμούρα.

Από εκεί και πέρα, επειδή άπαντες έχουν εστιάσει στο θέμα του προπονητή που θα φέρει ο Κορδόν, θεωρούμε ότι ένα από τα βασικά ζητήματα που πρέπει να λύσει το συντομότερο δυνατόν ο Ολυμπιακός είναι το κομμάτι των δανεικών. Μιλάμε για 15 ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους». Απ’ όλους αυτούς, μόνο ο Χένρι Ονιεκούρου συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες να μην προλάβει να βρεθεί στην «πρώτη» στον Ρέντη. Κι αυτό θα συμβεί εφόσον βγει στην Ευρώπη η Ντεμίρσπορ. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των δανεικών και τον οποίο θα πρέπει να διαχειριστούν ο Κορδόν και ο προπονητής. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που προτιμούν να συνεχίσουν στο εξωτερικό, όπως οι Μαντί Καμαρά, Ζινκερνάγκελ, Αμπουμπακάρ, Κούντε, Πέπε, Καρβάλιο. Μέχρι να έρθουν, όμως, οι προσφορές ή να φέρουν οι ατζέντηδές τους κάποιες προτάσεις που θα συγκινήσουν τους Πειραιώτες, μπορεί να περάσει όλος ο Ιούλιος. Οπότε θα είναι ορατός ο κίνδυνος ορισμένοι εξ αυτών να κάνουν μόνοι τους προπόνηση και αυτομάτως να πέσει κι άλλο η χρηματιστηριακή τους αξία. Άρα να ξαναφύγουν δανεικοί γιατί δεν θα μπορεί να συμβεί διαφορετικά και το καλοκαίρι του 2024 να ξαναγυρίσουν στον Ρέντη και... φτου κι απ’ την αρχή!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα