Το τρίγωνο του διαβόλου

Ιδανικότερο ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Κάρλος Καρβαλιάλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα με τους Ποντένσε, Φορτούνη, Ροντινέι να κάνουν… όργια.

Οι τρεις άσοι του Θρύλου ήταν όλα τα λεφτά, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο όπου τα πάντα ξεκινούσαν και τελείωναν από τα πόδια τους. Υπομονετικός, ήξερε τι ήθελε και πώς να το πάρει στο α’ μέρος ο Ολυμπιακός. Στην επανάληψη δεν απέφυγε τα γνωστά λάθη κι αν αυτά τα διορθώσει μπορεί στο Κόνφερενς να προχωρήσει.

Αντίθετα, αποχαιρέτησε η ΑΕΚ που μετά τη 2η αγωνιστική κάποιοι την είχαν φαβορί ακόμη και για την πρώτη θέση στον όμιλο, αλλά έμεινε στο διπλό επί της Μπράιτον…

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» η Μακάμπι Χάιφα… χάλασε το «πράσινο πάρτι» που ετοίμαζε ο κόσμος για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ. Δεν ξέρουμε εάν αυτό το πανηγυρικό κλίμα επηρέασε τους παίκτες και τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο τελευταίος σε έναν ακόμη αγώνα το τελευταίο διάστημα δεν δικαιώθηκε με τις επιλογές του. Ο Γεντβάι αντί του Αράο σε θέση κεντρικού αμυντικού δεν βοήθησε, ενώ την ίδια στιγμή δεν έδωσε κάτι στην ομάδα ούτε η τοποθέτηση του Αράο αντί του Πέρεθ στη μεσαία γραμμή, με τον Βιλένα για ακόμη μια φορά να μη δικαιώνει τον προπονητή του.

Το πρόβλημα βέβαια για τον Παναθηναϊκό φάνηκε πως ήταν η προσέγγιση του αγώνα. Δεν ξέρουμε εάν επηρεάστηκαν οι «πράσινοι» από τη διακοπή, ωστόσο οι παίκτες της Μακάμπι Χάιφα στα πρώτα λεπτά έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να είναι εντυπωσιακοί. Απλά πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, είχαν ενέργεια, δύναμη, πάθος, αυτοπεποίθηση στις προσπάθειές τους απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που φάνηκε απροετοίμαστος και νωθρός. Έγινε και το 0-1 όπου όλοι στην άμυνα του ΠΑΟ τα έκαναν λάθος και όπως είναι λογικό οι φιλοξενούμενοι πήγαν το ματς εκεί που ήθελαν, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να φτιάξουν ευκαιρίες με μεγάλη ευκολία.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβγαλε αντίδραση στην επανάληψη, ήταν πιο αποφασιστική, τα έπαιξε όλα για όλα αφού γνώριζε πως και με ισοπαλία έπαιρνε το εισιτήριο της πρόκρισης. Σε εκείνο το σημείο λοιπόν που οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ξύπνησαν και κυριάρχησαν, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν και να έχουν ξανά το πρώτο χέρι για την πρόκριση στο Κόνφερενς Λιγκ. Το φοβερό είναι πως ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά δέχθηκε και ένα δεύτερο τέρμα από τη Μακάμπι που… χτύπησε την κατάλληλη στιγμή και άφησε εκτός συνέχειας την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που είχε 4 βαθμούς μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά έκτοτε δεν πήρε ούτε πόντο και δικαίως αποκλείστηκε από την Ευρώπη, αφού έχασε δυο φορές από τη Ρεν, μία από τη Βιγιαρεάλ και χθες από τη Μακάμπι.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε πως είναι σε καλό φεγγάρι. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε και πάλι αλλαγές, γνωρίζοντας πως η ομάδα του δεν χάνει την πρωτιά στον όμιλο, αλλά ήθελε να κλείσει με νίκη μπροστά στο «ασπρόμαυρο» κοινό που είδε χθες ακόμη μια ανατροπή από την ομάδα του, έξι γκολ και αρκετές ωραίες φάσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει επίπεδο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και αυτό δείχνουν νίκες σαν τη χθεσινή. Ο Λουτσέσκου έχει φτιάξει μια ομάδα σοβαρή, πειθαρχημένη, ικανή να πάρει νίκες ακόμη και τις βραδιές που δεν παίζει μεγάλη μπάλα.

Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία για τον Ρουμάνο προπονητή είναι η νοοτροπία των παικτών του. Κανένας δεν έμεινε στο διπλό επί της Άιντραχτ και την εξασφάλιση της πρωτιάς και της πρόκρισης, αλλά όσοι αγωνίστηκαν χθες κοίταξαν να πάρουν τη νίκη και να κλείσει ο ΠΑΟΚ αήττητος τη φάση των ομίλων.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα