Κλοπ: «Αξίζαμε να χάσουμε, μπράβο στην Αταλάντα»

Ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχεται ότι η Λίβερπουλ «τα έχασε» στην ήττα με 0-3 από την Αταλάντα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ επιμένει ότι η Λίβερπουλ «έχασε το μυαλό της» στην ήττα-σοκ με 3-0 από την Αταλάντα στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του UEFA Europa League στο Άνφιλντ.

Ο πρώην επιθετικός της Γουέστ Χαμ Τζιανλούκα Σκαμάκα «χτύπησε» δύο φορές πριν ο Μάριο Πάσαλιτς προσθέσει ένα τρίτο γκολ και αφήσει τη Λίβερπουλ με ένα… βουνό να ανέβει την επόμενη Πέμπτη στην Ιταλία.

Ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της σε όλες τις διοργανώσεις από τότε που η Ρεάλ Μαδρίτης την κέρδισε με 5-2 στο Champions League τον Φεβρουάριο του 2023.

«Ήταν απλά ένα πολύ κακό παιχνίδι, ω Θεέ μου», δήλωσε ο Κλοπ.

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά δεν συνεχίσαμε. Απλά χάσαμε λίγο το μυαλό μας. Ήμασταν παντού και πουθενά. Η μεσαία γραμμή ήταν διασκορπισμένη. Δεν μας αναγνώριζα. Ήταν πραγματικά περίεργο. Με ποδοσφαιρικούς όρους, αυτό είναι τακτική πειθαρχία.

Αξίζαμε να χάσουμε και πρέπει να το νιώθουμε αυτό τώρα. Τα παιδιά έχουν αυτό το βράδυ για να νιώσουν άσχημα γι' αυτό. Μετά πρέπει να χτίσουμε ξανά για την Κρίσταλ Πάλας (στην Premier League την Κυριακή). Συγχαρητήρια στην Αταλάντα, πραγματικά μπράβο σας».

Ερωτηθείς γιατί η Λίβερπουλ είχε τόσο κακή απόδοση, ο Κλοπ πρόσθεσε: «Η Αταλάντα δημιουργεί προβλήματα σε πολλές ομάδες με τον τρόπο που αμύνεται.

Δεν μπορώ να θυμηθώ μια κατάσταση όπου μας ξεπέρασαν, αλλά κέρδισαν την μπάλα και συνέχισαν από εκεί. Χρειάζεται μεγάλη τακτική πειθαρχία για να κάνεις αυτό που έκαναν. Έκαναν man marking σε όλο το γήπεδο. Το man marking είναι άβολο όταν δεν είσαι στην κορυφή του παιχνιδιού σου.

Αν είσαι σε καλύτερη αγωνιστική διάθεση από ότι ήμασταν εμείς απόψε, τότε μπορείς να δημιουργήσεις τεράστια προβλήματα. Εμείς υποφέραμε από τον τρόπο με τον οποίο αμύνθηκαν».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα