Βαλένθια - Άρσεναλ 2-4 : Με Ομπαμεγιάνγκ στο Μπακού (highlights)

Με... σούπερ Ομπαμεγιάνγκ, η Άρσεναλ επικράτησε  4-2 της Βαλένθια εκτός έδρας στο πλαίσιο του δεύτερου ημιτελικού του Europa League, εξασφαλίζοντας τη θέση της στον τελικό της διοργάνωσης στο Μπακού.  

Μετά το 2006 και τον τελικό του Champions League, η Άρσεναλ θα είναι παρών σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτή τη φορά στο Europa League καθώς επικράτησε με 4-2 της Βαλένθια . Το συγκρότημα του Ουνάι Έμερι δεν άφησε περιθώρια στους Ισπανούς και έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον Ομπαμεγιάνγκ (χατ-τρικ) θα επιδιώξει να κατακτήσει τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της μετά το Κυπελλούχων το 1994.

Οι «νυχτερίδες» μπήκαν αποφασισμένες να βρουν το γρήγορο τέρμα και το πέτυχαν στο 11'. Ο Γκαμεϊρό εκμεταλλεύτηκε την «πάρε, βάλε» πάσα του Ροντρίγκο και από κοντά έκανε το 1-0.

Οι Λονδρέζοι ωστόσο, δεν πανικοβλήθηκαν και μετά από έξι λεπτά (17'), απάντησαν. Συγκεκριμένα, ο Λακαζέτ πήρε την κεφαλιά, βγάζοντας τον Ομπαμεγιάνγκ πρόσωπο με την εστία και ο Γκαμπονέζος με ωραίο σουτ έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Στο δεύτερο μέρος, οι «κανονιέρηδες» ήταν εκείνοι που πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Λακαζέτ έκανε... πίβοτ μέσα στην περιοχή και με πλασέ έφερε «τούμπα» το παιχνίδι. Ο Γκαμεϊρό στο 58' ισοφάρισε για τους γηπεδούχους αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση στο στο 69'.

Ο καλύτερος παίκτης των Λονδρέζων με κοντινή προβολή στο πρώτο δοκάρι, πρόλαβε τον Γκαράι, και σκόραρε. Μάλιστα, ο ίδιος στο 84' διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μαρθελίνο): Νέτο, Πιτσίνι (56' Σολέρ), Γκαράι, Γκαμπριέλ, Χοσέ Γκαγιά, Βας, Ντάνι Παρέχο, Κοσελέν, Γκέντες (71' Τόρες), Ροντρίγκο (71' Σάντι Μίνα), Γκαμεϊρό.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Ουνάι Έμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (80' Γκεντουζί), Τζάκα, Κολάσινατς (70' Μουστάφι), Ομπαμεγιάνγκ, Εζίλ (62' Μχιταριάν), Λακαζέτ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα