Τελικός Europa League: Μπλε ραψωδία: Η Τσέλσι 4-1 την Άρσεναλ

Η Τσέλσι συνέτριψε την Άρσεναλ με 4-1 και κατέκτησε το Europa League.

Ύστερα από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο τα γκολ έπεσαν βροχή στο δεύτερο. Η Τσέλσι με πρωταγωνιστές τους Ζιρού και Αζάρ τιμώρησε την αστεία άμυνα της Άρσεναλ φιλοδωρώντας την αντίπαλό της με ένα μεγαλοπρεπές 4-1.

Τσέλσι - Άρσεναλ 4-1: Όλα τα γκολ (vid)

Έξι χρόνια (2013) μετά το 2-1 επί της Μπενφίκα στο Άμστερνταμ, η Τσέλσι κατέκτησε και πάλι το Europa League. Πανηγύρισε έτσι το πέμπτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο, τρίτο την τελευταία 7ετία, καθώς το 2012 είχε πάρει και το Champions League μέσα στο Μόναχο εις βάρος της Μπάγερν.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (βασικός σε όλο το 90λεπτο) παρασύρθηκε κι αυτός από την πολύ κακή απόδοση της άμυνας της Άρσεναλ. Ο Ουνάι Έμερι έχασε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο (είχε πάρει τρεις συνεχόμενες χρονιές με την Σεβίλη το Europa League).

Όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League

Η Άρσεναλ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο κι έχασε ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Στο 30ό λεπτό φοβερό σουτ του Τσάκα έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα να γλείψει το δοκάρι του Κέπα.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε εφιαλτικό για τους κανονιέρηδες. Ζιρού (49΄), Πέδρο (60΄) και Αζάρ με πέναλτι στο 65΄έκαναν μέσ 16 λεπτά το 3-0. Στο 69΄ η Άρσεναλ μείωσε με τον Ιβόμπι αλλά τρία λεπτά μετά ο Αζάρ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ «σφράγισε» τη νίκη της Τσέλσι.

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κίτρινες: Πέδρο, Κρίστενσεν

Οι ενδεκάδες:

ΤΣΕΛΣΙ (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα Αριθαμπαλάγκα, Ζορτζίνιο, Καντέ, Αζάρ (89΄ Ζαπακόστα), Πέδρο (71΄ Γουίλιαν), Κόβατσιτς (76΄ Μπάρκλεϊ), Ζιρού, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Έμερσον Παλμιέρι

ΑΡΣΕΝΑΛ (Ουνάϊ Έμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιενλί, Λακαζέτ, Οζίλ (77΄ Γουίλοκο), Τορέιρα (66΄ Ιβόμπι), Ομπαμεγιάνγκ, Νάιλς, Μονρεάλ (66΄ Γκουεντουζί), Κολάσινατς, Τσάκα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα