Εuropa League: Mε VAR το Ολυμπιακός - Άρσεναλ

Το σύστημα VAR θα λειτουργήσει στον αγώνα Ολυμπιακός - Άρσεναλ για τους «32» του Europa League

Την περασμένη σεζόν, το VAR είχε τεθεί σε λειτουργία στο Europa League μόνο στον τελικό όπου η Άρσεναλ είχε ηττηθεί από την Τσέλσι με 4-1.

H UEFA ωστόσο αποφάσισε στη φετινή σεζόν να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία υποβοήθησης του διαιτητή από τη φάση των νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Η απόφαση λήφθηκε από την εκτελεστική επιτροπή του UEFA τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά την πετυχημένη χρήση του συστήματος σε αρκετές διοργανώσεις της UEFA τη σεζόν 2018/19.

Η ανάλυση και η κατάρτιση του VAR πραγματοποιήθηκε σε σεμινάριο της UEFA τον περασμένο Ιανουάριο στη Μαγιόρκα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της UEFA Ρομπέρτο Ροσέτι εξέθεσε τα πλεονεκτήματα του συστήματος: «Πιστεύουμε ότι το VAR είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για το ποδόσφαιρο» δήλωσε.

«Και είμαι πολύ χαρούμενος που τώρα θα έχουμε και το VAR στο Europa League, καθώς θα προσφέρει ζωτική βοήθεια στους διαιτητές να πάρουν σωστές αποφάσεις σε αυτούς τους σημαντικούς αγώνες».

Όπως έγινε γνωστό στο σεμινάριο στη φάση των Ομίλων του UEFA Champions League και στα πλέι-οφ - σε 108 αγώνες συνολικά, 27 αποφάσεις διαιτητικές αποφάσεις διορθώθηκαν μέσω του συστήματος VAR (μια απόφαση ανά τέσσερις αγώνες).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα