Ολυμπιακός: Πρώτα η Άρσεναλ, μετά ο ΠΑΟΚ, θέλει θράσος και ρίσκο…

Ας αφήσει στην άκρη την Τούμπα ο Ολυμπιακός, για να γράψει ιστορία στην Ευρώπη με την Άρσεναλ. 

Πέρσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός πάλι κλήθηκε να παίξει στο Europa League και παράλληλα είχε και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τότε είχε δοθεί πολύ μεγάλο βάρος στην αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς με αποτέλεσμα η ομάδα του Πειραιά να μη διαχειριστεί σωστά τα ματς με την Ντιναμό Κιέβου και να αποκλειστεί από την Ευρώπη.

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται και οι Πειραιώτες απόψε υποδέχονται την Άρσεναλ, ενώ την Κυριακή (23/2) παίζουν στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τα όσα συμβαίνουν στις δικαστικές αίθουσες έχουν… σηκώσει πολύ τον αγώνα με τους Θεσσαλονικείς, που έτσι κι αλλιώς είναι σημαντικός, αφού στην ουσία θα κρίνει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες, όμως, πρέπει πρώτα απ’ όλα να ασχοληθούν με τον αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ. Στο αποψινό (20/2, 22:00) ματς ο Ολυμπιακός καλείται να βάλει τις βάσεις προκειμένου να πάει στο Λονδίνο και να παίξει την πρόκριση στη φάση των «16». Και είναι αλήθεια ότι τόσο ο σύλλογος όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζονται πολύ μία τέτοια επιτυχία. Για τους «ερυθρόλευκους» θα είναι σπουδαίο να καταφέρουν να αφήσουν εκτός Ευρώπης μία ομάδα όπως η Άρσεναλ.

Τέτοιες επιτυχίες μεγαλώνουν τον σύλλογο και φτιάχνουν το πρεστίζ του στην Ευρώπη. Είναι αλήθεια πως αν το δούμε εντελώς ψυχρά το θέμα, ο Ολυμπιακός την Κυριακή έχει το αβαντάζ να παίξει και για την ισοπαλία. Οι Πειραιώτες πηγαίνουν στην Τούμπα και βρίσκονται δύο βαθμούς πάνω από τον ΠΑΟΚ. Σε ένα πρωτάθλημα όπου τα πάντα θα κριθούν στα πλέι οφ, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι στο κυριακάτικο παιχνίδι.

Με την ισοπαλία ο Ολυμπιακός θα διατηρήσει το +2 από τον ΠΑΟΚ και θα μπει με άλλον αέρα στο μίνι πρωτάθλημα. Επομένως, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να αποπροσανατολίσει την ομάδα του Πειραιά η κυριακάτικη αναμέτρηση και να μην της επιτρέψει να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για πρόκριση στους «16» του Europa League.

Για να επιστρέψουμε στον αποψινό αγώνα, γίνεται μεγάλη κουβέντα εδώ και μέρες για την ενδεκάδα. Υπάρχει η αίσθηση πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα παρατάξει τον Ολυμπιακό με τρία χαφ. Μοιάζει να είναι το πιθανότερο, αλλά αν δούμε τα φετινά του ευρωπαϊκά παιχνίδια, θα διαπιστώσουμε πως τις επιτυχίες τις είχε όταν έπαιξε με θράσος και πιο επιθετικά.

Στα προκριματικά ο Πορτογάλος παρέταξε τον Ολυμπιακό με τριπλέτα πίσω από τον φορ. Στη φάση των ομίλων αυτό το έκανε σε ένα ματς και μάλιστα πήρε αποτέλεσμα από έναν άλλον αγγλικό σύλλογο, την Τότεναμ. Στο εντός έδρας 2-2 με τους Λονδρέζους ο Μαρτίνς είχε παρατάξει τον Ολυμπιακό με Ποντένσε, Μασούρα στα άκρα, τον Βαλμπουενά δεκάρι και τον Γκερέρο στην κορυφή.

Είχε κάνει εξαιρετικό ματς ο Ολυμπιακός και, παρά το γεγονός πως βρέθηκε να χάνει 0-2, το έκανε 2-2 και μάλιστα λίγο έλειψε να πετύχει και την ολική ανατροπή. Ακόμη και στο 1-0 επί του Ερυθρού Αστέρα ο Ολυμπιακός έπαιξε με τρία χαφ και θυμόμαστε όλοι πόσο πολύ δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη.

Τι θέλει, λοιπόν, ένα ματς σαν το αποψινό;

Θέλει θράσος και να δείξεις στον αγωνιστικό χώρο ότι πιστεύεις στις δυνατότητές σου. Τα μέχρι τώρα παιχνίδια του Ολυμπιακού μάς έδειξαν πως όταν δεν φοβήθηκε, πήρε αυτό που άξιζε. Κάπως έτσι πρέπει να προσεγγίσει και το αποψινό, για να βάλει τις βάσεις προκειμένου την άλλη εβδομάδα να γράψει ιστορία.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα