Αφήστε μας να χαρούμε!

Προχθές οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι είχαν την τύχη να απολαύσουν δύο συγκλονιστικούς προημιτελικούς για το Κύπελλο Ελλάδας.

Το απόγευμα στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα γκολ στις καθυστερήσεις και παράταση για να κάμψει την αντίσταση του σούπερ φορμαρισμένου Παναιτωλικού. Λίγη ώρα αργότερα στο ΟΑΚΑ σημειώθηκε μία από τις πιο εντυπωσιακές ανατροπές των τελευταίων ετών και ο ΠΑΟΚ, που έχανε 1-0 από την ΑΕΚ έως το 94', πήρε τελικά νίκη και πρόκριση.

Όλα αυτά, βέβαια, οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι τα «έζησαν» από τη ζεστασιά του καναπέ τους. Ο κίνδυνος του κόβιντ βλέπετε. Στο Φάληρο βρέθηκαν μόνο διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, παρατρεχάμενοι των δύο ομάδων και πιθανότατα μια χούφτα τυχεροί που διέθεταν χοντρό μέσο. Στην Καλογρέζα η ΑΕΚ «έσπασε» την πολιτική του κεκλεισμένων των θυρών και έμπασε μέσα τη χιλιάδα οπαδών που δικαιούταν συν κάποιες εκατοντάδες παραπάνω. Και πάλι όμως. Μιλάμε για ένα αχανές στάδιο 72.000 θέσεων.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη στον πρώτο προημιτελικό ΠΑΟΚ - ΑΕΚ καθώς και στα ντέρμπι του πρωταθλήματος Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, τα οποία παρακολούθησαν live από ελάχιστοι έως κανείς. Το ίδιο θα γίνει και μεθαύριο στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ. Και μετά; Σε δύο εβδομάδες Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δίνουν στην έδρα τους κρισιμότατες ρεβάνς για τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Θα τους αναγκάσει η πολιτεία να αγωνιστούν μπροστά σε άδειες εξέδρες με μαγνητοφωνημένες ζητωκραυγές;

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η κυβέρνηση πήρε κάποια μέτρα για να αναχαιτίσει το νέο κύμα κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό. Δεν θα καταθέσω εδώ την άποψή μου για το αν ήταν σωστά ή λάθος ή για το αν πάρθηκαν νωρίς ή αργά. Το γεγονός είναι πως όλα αυτά τα μέτρα έχουν καταργηθεί. Κάποια (όπως η ανεκδιήγητη απαγόρευση της μουσικής) από τους ίδιους τους κυβερνώντες, τα υπόλοιπα στην πράξη. Στους δρόμους φοράνε μάσκες μόνο όσοι το επιλέγουν για την προσωπική τους ασφάλεια, ενώ τα περισσότερα μπαρ από μια ώρα και μετά είναι πήχτρα στους όρθιους. Μόνο το λουκέτο στα γήπεδα παραμένει. Λες και ευθύνονται οι ομάδες για τους 100+ νεκρούς την ημέρα και πρέπει να τιμωρηθούν.

Έχω ξαναγράψει για το ζήτημα αυτό. Και το ξανακάνω, γιατί μετά λύπης διαπιστώνω πως ουδείς ασχολείται. Ο αθλητισμός είναι θέαμα. Τα γήπεδα έχουν κερκίδες για έναν συγκεκριμένο λόγο. Ας πάψει επιτέλους η κοροϊδία. Αφήστε μας να χαρούμε την αγαπημένη μας ομάδα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα