Κύπελλο Ελλάδος: Η πρόταση της ΕΠΟ και η αντιπρόταση της Super League

Ομοσπονδία και Λίγκα έχουν αντίθετες απόψεις για τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου. Με ποια πρόταση τάσσονται οι ομάδες της Super League.

Την Τετάρτη (22/5) συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με κεντρικό θέμα συζήτησης τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος ενόψει της νέας σεζόν.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ προτείνει τη συμμετοχή των 53 κυπελλούχων των ΕΠΣ για την πρώτη φάση της διοργάνωσης. Στη συνέχεια, κατά τη δεύτερη φάση των «32», προτείνει να δημιουργηθούν 8 όμιλοι τεσσάρων ομάδων με την εισαγωγή 14 συλλόγων από την Super League.

Η διεξαγωγή των ομίλων είναι κάτι στο οποίο η Λίγκα αντιτίθεται και προτείνει με τη σειρά της η φάση των «32» να μην έχει ομίλους, αλλά νοκ άουτ ματς με τους λεγόμενους «ισχυρούς» να αγωνίζονται στις έδρες των μικρότερων ομάδων.

Αν επικρατήσει αυτή η εκδοχή, τα παιχνίδια του Κυπέλλου σε αυτή τη φάση θα μειωθούν από 48 σε 16. Η διεξαγωγή του Κυπέλλου με λιγότερα ματς είναι επιθυμία και των ομάδων της Super League.

Ο λόγος είναι το αγωνιστικό πρόγραμμα της σεζόν 2019-2020 θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο λόγω της διεξαγωγής playoffs για το πρωτάθλημα και την πιθανότητα συμμετοχής της Ελλάδας στο Euro 2020.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα