Κουτσιαύτης, Η διαιτησία όπως (δεν τους) αρέσει

Η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Λαμίας με 3-2 είχε ζόρια, αλλά όχι «σπόρια». Ο Χρήστος Μεγγλίδης γράφει για τη διαιτησία του Κοτσιαύτη και την αποβολή Ρόμανιτς...

Πήγε να γίνει όπως το περσινό. Με τη διαφορά ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός έκανε 30 τελικές και έχασε πέναλτι απέναντι σε μια Λαμία που δεν ήταν τόσο καλή όσο η φετινή. Στην οποία φέτος έκανε 21 τελικές, με 15 κόρνερ και 70-30 κατοχή μπάλας. Αλλά φέτος την απέκλεισε τελικά.

Ο Μαρτίνς υποχρεώθηκε να ρίξει άρον άρον στην επανάληψη τον Βαλμπουενά και τον Ελ Αραμπί, τους οποίους είχε στον πάγκο δια πάν ενδεχόμενο, αλλά δεν πολυπίστευε κι ο ίδιος ότι θα χρειαζόταν αυτό το... ενδεχόμενο. Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο μετά το 55'. Όταν, δε, ισοφάρισε και βρέθηκε αμέσως και με παίκτη παραπάνω, ακόμη περισσότερο. Ο Βαλμπουενά βρήκε το ρυθμό του γρήγορα, ανέβασε και τους υπόλοιπους και συνέβη το αναμενόμενο. Κι αντί να βάλει 2-3 γκολ ακόμα, στο τέλος μετρούσε τα λεπτά των καθυστερήσεων μη γίνει θύμα κάζου χειρότερου κι από το περσινό, μετά το πέναλτι που έδωσε ο Κουτσιαύτης υπέρ της Λαμίας.

Επειδή έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σχόλια στο διαδίκτυο σχετικά με τη διαιτησία του Αρτινού ρέφερι, ας μείνουμε λίγο σε αυτό. Για την αποβολή του Ρόμανιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δηλαδή, αμέσως μετά το 1-1. Να την χαρακτηρίσει κάποιος αυστηρή, τέλος πάντων. Αντέχεται. Αν και στην εφαρμογή του κανονισμού η αυστηρότητα δεν υπάρχει ως έννοια. Αλλά εδώ γράφτηκε μέχρι και για «φάντασμα». Θα βγουν τα... φαντάσματα να διαμαρτυρηθούν μετά από όσα έχουν συμβεί φέτος με διαιτησίες που έκριναν αποτελέσματα με πέναλτι όχι «φαντάσματα», αλλά...«βρικόλακες»! Θα πέσει φωτιά να μας κάψει.

Η δεύτερη κίτρινη στον παίκτη της Λαμίας είναι σωστή διότι προσπαθεί να ξεγελάσει τον διαιτητή πέφτοντας χωρίς να τον ακουμπήσει ο Γκιγιέρμε. Αν εξαντλήθηκε εδώ η αυστηρότητα τότε στην αποβολή του Ομάρ στο Περιστέρι τi ακριβώς έγινε; Αλλά εκεί όλα ήταν καλώς καμωμένα από όσους είδαν φαντάσματα τώρα και βρήκαν πάτημα για επικοινωνιακά ξεσπάσματα.

Η διαιτησία του Κουτσιαύτη ήταν πολύ προσεκτική από την αρχή μέχρι το τέλος. Σωστά αποφάσισε να μη δώσει δύο πέναλτι που ζήτησε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο. Δεν υπήρχε ούτε μαρκάρισμα του Βάντερσον στον Γκασπάρ ούτε χέρι αργότερα του Αντένζο πέφτοντας στην περιοχή. Σωστά έδειξε όλες τις κάρτες, όπως φυσικά και τη δεύτερη στον Ρόμανιτς. Και επίσης πολύ σωστά καταλόγισε το πέναλτι υπέρ της Λαμίας στο τέλος, στο μαρκάρισμα του Σισέ στον Νιάσε. Αυτή είναι η πραγματικότητα σχετικά με το συγκεκριμένο κομμάτι του αγώνα.

Η ελληνική διαιτησία αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα, αλλά η διαιτησία του Κουτσιαύτη στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Λαμία δεν ήταν μέρος αυτών των προβλημάτων. Όπως φυσικά και το «θέατρο» του Ρόμανιτς σαφώς πολύ μικρότερης σημασίας από το «θέατρο του παραλόγου» στα σοβαρά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι΄αυτό και τιμωρήθηκε απλά με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Για τις άλλες τιμωρίες, στα σοβαρά ζητήματα, να δούμε τι...φανταστικά θα δούμε.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα