Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - Σουηδία: Οι νέοι είναι ωραίοι (vid)

Οι Ιμπραΐμοβιτς, Κάλστρομ και Βέρνμπλουμ που ηγούνταν τα τελευταία χρόνια στην εθνική ομάδα των Σουηδών, έχουν αποσυρθεί από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με το εθνόσημο και έχουν βγει μπροστά οι νεαροί Φόρσμπεργκ, Λίντελοφ και Γκουιντέτι.

ΣΟΥΗΔΙΑ

Η ανανεωμένη εθνική Σουηδίας, επιστρέφει σε τελική φάση Μουντιάλ μετά το 2006. Η ομάδα που άφησε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου την εθνική Ιταλίας μετά από 60 ολόκληρα χρόνια (!), πάει στη Ρωσία με στόχο την 16άδα. Στον έκτο όμιλο της διοργάνωσης οι Σουηδοί θα αντιμετωπίσουν την Πρωταθλήτρια Κόσμου, Γερμανία, το πάντα συνεπές στις παρουσίες του σε Μουντιάλ Μεξικό και τη Νότια Κορέα. Στους προκριματικούς αγώνες, οι «βίκινγκ» τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλο τους (ισόβαθμοι με την Ολλανδία), πίσω μόνο από την ποιοτικότατη εθνική Γαλλίας. Έτσι πήραν το εισιτήριο για την Ρωσία μέσω ..Ιταλίας σε διπλούς αγώνες μπαράζ.

Όμιλος

6ος όμιλος:
*Γερμανία

*Μεξικό

*Σουηδία

*Νότιος Κορέα

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.Γαλλία 23
2.Σουηδία 19
3.Ολλανδία 19
4.Βουλγαρία 13
5.Λουξεμβούργο 6
6.Λευκορωσία 51

Αγώνες Μπαράζ

Σουηδία-Ιταλια 1-0

Ιταλία-Σουηδία 0-0

FIFA WORLD RANKING

23

Η Σουηδία βρίσκεται στην 23η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της FIFA.

Παρουσίες σε τελικά

11

1934 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιταλία)

1938 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γαλλία)

1950 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Βραζιλία)

1958 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Σουηδία)

1970 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στο Μεξικό)

1974 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γερμανία)

1978 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Αργεντινή)

1990 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιταλία)

1994 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στις ΗΠΑ)

2002 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιαπωνία και την Νότια Κορέα)

2006 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γερμανία)

Τίτλοι

0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Προπονητής

Γιαν Όλοφ Άντερσον: Ο 55χρονος προπονητής ανέλαβε την εθνική Σουηδίας το 2016 και κατάφερε να την οδηγήσει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2006. Στο παρελθόν έχει καθίσει μόνο σε πάγκο συλλόγων από τη σκανδιναβική χώρα (Άλετς,Χάλμια, Λάχολμς και Νόρκοπιν).

«Αστέρι»

Βίκτορ Λίντελοφ: O 24χρονος αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι σημείο αναφοράς της εθνικής Σουηδίας μετά την φυγή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Μπορεί να αγωνίζεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μόλις τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά έχει ήδη σημειώσει 20 συμμετοχές, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα τέρμα. Αν και τη φετινή σεζόν τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα τα περίμενε ο ταλαντούχος μπακ όταν «μετακόμιζε» από το «Ντα Λουζ» στο «Ολντ Τράφορντ» το προηγούμενο καλοκαίρι, καθώς ο Μουρίνιο τον χρησιμοποίησε μόλις σε 17 παιχνίδια της Premier League.

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Ρόμπιν Όλσεν (Κοπεγχάγη), Καρλ-Γιόχαν Γιόνσον (Γκινγκάμ), Κρίστοφερ Νόρντφελτ (Σουόνσι)

Αμυντικοί: Μίκαελ Λούστιγκ (Σέλτικ), Βίκτορ Λίντελoφ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Αντρέας Γκράνκβιστ (Κρασνοντάρ), Μάρτιν Όλσον (Σουόνσι), Λούντβικ Αουγκούστινσον (Βέρντερ), Φίλιπ Χελάντερ (Μπολόνια), Έμιλ Κραφτ (Μπολόνια), Πόντους Γιάνσον (Λιντς)

Μέσοι: Σεμπάστιαν Λάρσον (Χαλ), Άλμπιν Έκνταλ (Αμβούργο), Έμιλ Φόρμπεργκ (Λειψία), Γκούσταβ Σβένσον (Seattle Sounders FC), Όσκαρ Χίλιεμαρκ (Τζένοα), Βίκτορ Κλάεσον (Κρασνοντάρ), Μάρκους Ροντέν (Κροτόνε), Τζίμι Ντουρμάζ (Τουλούζ)

Επιθετικοί: Μάρκους Μπεργκ (Αλ-Αΐν), Γιον Γκουιντέτι (Αλαβές), Όλα Τοϊβόνεν (Τουλούζ), Άιζακ Τέλιν (Βάασλαντ-Μπέβερεν)

Official site

https://www.svenskfotboll.se/mediaguide/

Twitter

Δεν έχει λογαριασμό.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα